Ελλάδα

BINTEO: Αποκαλυπτικός ο δικηγόρος του 19χρονου μάγειρα στην Κέρκυρα

Όσα είπε σε τηλεοπτική εκπομπή για την καταγγελία του πελάτη του και τον Έκτορα Μποτρίνι.

Parallaxi
binteo-αποκαλυπτικός-ο-δικηγόρος-του-19χρονο-473465
Parallaxi
Εικόνα – Στιγμιότυπο Βίντεο Youtube παρακάτω

Για συμπεριφορά με χαρακτηριστικά bullying έκανε λόγο ο δικηγόρος του 19χρονου μαθητευόμενου μάγειρα στην κουζίνα του εστιατορίου στην Κέρκυρα. Μάλιστα ο κ.Νικόπουλος παραλλήλισε την υπόθεση με εκείνη του Βαγγέλη Γιακουμάκη ως προς το bullying.

Πιο συγκεκριμένα, φιλοξενούμενος σε τηλεοπτική εκπομπή του OPEN, ο κ. Νικόπουλος εξέφρασε την βεβαιότητά του πως η ιατροδικαστική και εισαγγελική έρευνα θα δικαιώσουν τον 19χρονο. 

Πέραν της καταγγελίας η οποία κάνει τον γύρο του διαδικτύου, για τα βασανιστήρια εντός της κουζίνας στα οποία αναφέρθηκε ο 19χρονος αναρτώντας και σχετικές φωτογραφίες που σοκάρουν στη θέα τους, από καψίματα στους καρπούς του, έγινε αναφορά για 12 και 13 ώρες εργασίας την ημέρα, ενώ υποστηρίχθηκε πως ανάλογη συμπεριφορά βιώνουν και άλλοι μάγειρες νεαροί ηλικιακά οι οποίοι δεν μιλούν εξαιτίας του φόβου για την απώλεια της δουλειάς.

“…Πρόκειται για μια πρωτοφανή, ακατανόητη, ανεξήγητη, παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του” είπε μεταξύ άλλων.

Σχετικά με την απάντηση του Έκτορα Μποτρίνι που ακολούθησε της καταγγελίας -στον οποίο ανήκει το εστιατόριο στο οποίο εργαζόταν ο 19χρονος στην Κέρκυρα- (δείτε την απάντηση του γνωστού σεφ ΕΔΩ) ο δικηγόρος του νεαρού μάγειρα σχολίασε πως:

«Εάν γνωρίζει ή όχι θα προκύψουν μέσα από την δικαστική έρευνα” ενώ συνέχισε λέγοντας πως “Ο κ. Μποτρίνι μπορεί να ισχυρίζεται ό,τι ακριβώς νομίζει. Ό,τι έγινε, έγινε εκ μέρους του νεαρού πρώτον για να μην εμφανιστεί στην Κέρκυρα φαινόμενο αντίστοιχο των Ιωαννίνων, εννοώ την υπόθεση Βαγγέλη Γιακουμάκη. Γιατί δεν είναι μόνο ο νεαρός που είχε το θάρρος για λόγους αξιοπρέπειας να καταγγείλει αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά…”

Το βίντεο με το απόσπασμα από την τηλεόραση του OPEN Beyond: 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα