Featured

BINTEO: Η εντυπωσιακή μεταμόρφωση της Αγοράς Μοδιάνο

Η Αγορά Μοδιάνο αναγεννάται και αναδεικνύεται σε μία σύγχρονη αγορά τροφίμων, που θα διατηρεί την παλιά της αίγλη.

Parallaxi
binteo-η-εντυπωσιακή-μεταμόρφωση-της-αγορά-842536
Parallaxi
Εικόνα: Facebook (Agora Modiano)

H νέα Στοά Μοδιάνο σύντομα θα είναι και πάλι ένα κομμάτι της πόλης και μάλιστα με στόχο να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των κατοίκων αλλά και των τουριστών.

Η Αγορά Μοδιάνο αναγεννάται και αναδεικνύεται σε μία σύγχρονη αγορά τροφίμων, που θα διατηρεί τον χαρακτήρα, τη μορφή και την παλιά της αίγλη.

Ένας πραγματικός παράδεισος για τους λάτρεις του φαγητού, αφού θα στεγάζει υψηλής ποιότητας τρόφιμα, μία πολύ-πολιτισμική αγορά, που θα συγκεντρώνει μοναδικές γεύσεις και προϊόντα από όλο τον κόσμο, από είδη πρώτης ανάγκης, μέχρι πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα και από τοπικά ελληνικά προϊόντα, μέχρι προϊόντα fair trade και παραδοσιακά προϊόντα από διάφορες χώρες του κόσμου.

Ένα βίντεο από το στάδιο της κατασκευής της μας πείθει για αυτό που συντελείται, για αυτό που έρχεται. 

Η Αγορά Μοδιάνο, η «Κεντρική Αγορά της Πόλης», θα αποτελέσει όχι μόνο μία απλή σκεπαστή αγορά, αλλά και χώρο κοινωνικής συγκέντρωσης και επικοινωνίας, που θα αντανακλά τον πολιτιστικό δυναμισμό της πόλης, αφού θα δημιουργηθούν χώροι πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Όσον αφορά στις αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις, στο ισόγειο της Στοάς θα λειτουργήσουν περίπου 70 καταστήματα, τα οποία θα χωρίζονται ανά ομάδες, ανάλογα με το είδος τροφίμων που θα διαθέτουν. Στους δύο εξώστες, στο βόρειο και νότιο τμήμα της Αγοράς Μοδιάνο, θα λειτουργήσουν καταστήματα εστίασης.

Στόχος του έργου είναι η αποκατάσταση του μνημείου της Αγοράς Μοδιάνο, χρησιμοποιώντας σύγχρονη οικοδομική τεχνολογία, ώστε να αναβιώσουμε τη μεγαλύτερη και ομορφότερη σκεπαστή αγορά της πόλης, προσφέροντας σε όλους τους κατοίκους και τους τουρίστες τη μοναδική εμπειρία της γαστρονομικής κουλτούρας της Θεσσαλονίκης.

Η τελική εικόνα θα συνδυάζει σύγχρονα καταστήματα με λαχανικά, κρέατα και αλιευτικά είδη από ντόπιους και διεθνείς παραγωγούς, μαζί με μια ποικιλία από ιδέες για έτοιμα γεύματα. Η Αγορά Μοδιάνο πρόκειται να γίνει ξανά το ζωντανό ορόσημο της Θεσσαλονίκης, όπως ξεκίνησε από τον ιδρυτή της, Έλι Μοδιάνο, το 1930. Αποστολή της Αγοράς Μοδιάνο είναι να προσφέρει στους επισκέπτες εκλεκτές ελληνικές και πολύ-πολιτισμικές γεύσεις, σε έναν μοναδικό περιβάλλον υψηλής αρχιτεκτονικής αισθητικής και ιστορικής σημασίας, που θα συνδυάζει το παραδοσιακό με το σύγχρονο και θα αντανακλά τον πολιτιστικό δυναμισμό της πόλης.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα