Ελλάδα

H Bουλγαρία στο κόκκινο – Μερικό άνοιγμα σε χώρες τις Ευρώπης

Iνδία και Πακιστάν στο έλεος του κορονοϊού.

Parallaxi
h-bουλγαρία-στο-κόκκινο-μερικό-άνοιγμ-750297
Parallaxi

Διαβάστε αναλυτικά τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού παγκοσμίως. 

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού ανήλθε σε 16.182 νεκρούς, καθώς το ίδιο διάστημα υπέκυψαν άλλοι 81 ασθενείς με την COVID-19.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται φθάνουν τους 7.480, εκ των οποίων 714 σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ). Μέχρι τώρα έχουν χορηγηθεί 750.899 δόσεις εμβολίων στο κράτος της Βαλκανικής, ανάμεσά τους 16.749 τις προηγούμενες 24 ώρες.

Ο δείκτης θνητότητας στη Βουλγαρία (4,03%) είναι ο υψηλότερος στην ΕΕ, ενώ ο αριθμός των δόσεων που έχουν χορηγηθεί κατά κεφαλήν (10,57 ανά 100 κατοίκους) είναι ο χαμηλότερος στην ΕΕ, σύμφωνα με τον ιστότοπο Our World in Data, που έχουν δημιουργήσει ερευνητές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Η Πολωνία ανακοίνωσε ένα σταδιακό εκ νέου άνοιγμα της οικονομίας της τον Μάιο, καθώς εξέρχεται από ένα τρίτο κύμα της επιδημίας του νέου κορονοϊού, προγραμματίζοντας την επαναλειτουργία των εμπορικών της κέντρων από την ερχόμενη Τρίτη και αργότερα τον ίδιο μήνα το άνοιγμα των ξενοδοχείων, των εστιατορίων και άλλων υπηρεσιών.

Το υγειονομικό σύστημα της Πολωνίας είχε φτάσει στα όριά του κατά το τρίτο κύμα της επιδημίας της COVID-19, κατά το οποίο η χώρα κατέγραψε αριθμούς ρεκόρ ημερήσιων νέων κρουσμάτων του κορονοϊού και θανάτων από την COVID-19 πριν από την κορύφωσή του τον Απρίλιο.

“Τα στοιχεία που λαμβάνουμε για τις λοιμώξεις μας επιτρέπουν να λάβουμε μια απόφαση για το ξεπάγωμα της οικονομίας και να προσφέρουμε κάποιο έδαφος για συγκρατημένη αισιοδοξία”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, κατά την οποία παρουσίασε τα σχέδια της κυβέρνησής του για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που είχαν ληφθεί για την ανάσχεση της επιδημίας του νέου κορονοϊού.

Όλα τα καταστήματα στα εμπορικά κέντρα θα επιτραπεί να ξανανοίξουν από τις 4 Μαΐου, ενώ στις 8 Μαΐου θα επιτραπεί στα ξενοδοχεία να επαναλειτουργήσουν στο 50% των δυνατοτήτων τους και από τις 15 Μαΐου θα επιτραπεί στα εστιατόρια και τα μπαρ να σερβίρουν φαγητό και ποτά σε εξωτερικούς χώρους, διευκρίνισε ο ίδιος.

Μέχρι τα τέλη Μαΐου, όλα τα παιδιά θα μπορέσουν να επιστρέψουν στο σχολείο και τα εστιατόρια θα μπορούν να σερβίρουν φαγητό και σε εσωτερικούς χώρους.

Μπορεί επίσης να μην χρειάζεται η χρήση προστατευτικών μασκών σε εξωτερικούς χώρους από τις 15 Μαΐου, αν τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας, δήλωσε παράλληλα σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας Άνταμ Νιντζίλσκι.

Το μέτρο αυτό, πρόσθεσε ωστόσο ο ίδιος, θα εφαρμοστεί μόνον αν ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού είναι χαμηλότερος από 15 ανά 100.000 ανθρώπους.

Ο υπουργός Υγείας είχε ανακοινώσει επίσης νωρίτερα ότι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να επιστρέψουν στα σχολεία τους τα παιδιά που πηγαίνουν στις τρεις πρώτες τάξεις του Δημοτικού, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού μειώνεται στη χώρα αυτή των 38 εκατομμυρίων κατοίκων.

“Νομίζω πως από την ερχόμενη Τρίτη, 4 Μαΐου, τα παιδιά που πηγαίνουν στις τρεις πρώτες τάξεις του Δημοτικού θα επιστρέψουν στο σχολείο. Έχουμε μόνο ένα ζήτημα –το οποίο θα επιλύσουμε σύντομα– αν αυτό θα γίνει σε εθνικό επίπεδο ή αν ορισμένες περιοχές θα έχουν υβριδική διδασκαλία”, διευκρίνισε ο Νιντζίλσκι μιλώντας στον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό RMF24.

Η Πολωνία έθεσε σε ισχύ περιοριστικά μέτρα σε εθνικό επίπεδο στα μέσα Μαρτίου, κλείνοντας θέατρα, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία και κινηματογράφους, με ακόμη αυστηρότερους περιορισμούς να εφαρμόζονται αργότερα εκείνον τον μήνα, με το κλείσιμο νηπιαγωγείων και κομμωτηρίων.

Η χώρα έχει καταγράψει 2.776.927 κρούσματα του νέου κορονοϊού και 66.533 θανάτους από την COVID-19.

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη για τη χαλάρωση κάποιων περιορισμών, καθώς η χώρα των 38 εκατ. κατοίκων φαίνεται να έχει καταπολεμήσει το τρίτο κύμα της πανδημίας στη χώρα.

“Νομίζω πως από την ερχόμενη Τρίτη, 4 Μαΐου, τα παιδιά που πηγαίνουν στις τρεις πρώτες τάξεις του Δημοτικού θα επιστρέψουν στο σχολείο. Έχουμε μόνο ένα ζήτημα –το οποίο θα επιλύσουμε σύντομα– αν αυτό θα γίνει σε εθνικό επίπεδο ή αν ορισμένες περιοχές θα έχουν υβριδική διδασκαλία”, είπε ο Νιντζίλσκι στον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό RMF24.

Η Πολωνία εφάρμοσε περιοριστικά μέτρα σε εθνικό επίπεδο στα μέσα Μαρτίου, κλείνοντας θέατρα, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία και κινηματογράφους, με ακόμη αυστηρότερους περιορισμούς να εφαρμόζονται αργότερα εκείνον τον μήνα, με το κλείσιμο νηπιαγωγείων και κομμωτηρίων.

Η Βρετανία εργάζεται πάνω στην χρήση της υπάρχουσας εφαρμογής για τον νέο κορωνοϊό του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) για να πιστοποιείται ότι κάποιος έχει εμβολιαστεί κατά της COVID-19 στα διεθνή ταξίδια, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών της χώρας Γκραντ Σαπς.

” Ηεφαρμογή του NHS που χρησιμοποιείται για αυτούς που κλείνουν ραντεβού με το NHS (…) θα μπορεί να δείξει ότι έχετε κάνει εμβόλιο ή ότι έχετε υποβληθεί σε τεστ και εργάζομαι διεθνώς με τους εταίρους μου σε όλον τον κόσμο για να εξασφαλίσω ότι το σύστημα αυτό μπορεί να αναγνωριστεί παγκοσμίως”, σημείωσε.

Ο Σαπς δήλωσε επίσης μιλώντας στο Sky News ότι θα προεδρεύσει συνόδου των υπουργών Μεταφορών της G7 την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσει περαιτέρω το σχέδιο αυτό.”

Ξεκίνησε σήμερα ενώπιον του πρωτοδικείου των Βρυξελλών η εξέταση της προσφυγής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εναντίον της αγγλοσουηδικής φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca για τις καθυστερήσεις στην παράδοση των εμβολίων της κατά της covid-19 στην ΕΕ .

Η Κομισιόν προσέφυγε εναντίον της AstraZeneca κατηγορώντας την ότι δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της, όπως αυτές προβλέπονταν στο συμβόλαιο που είχε υπογράψει με τις Βρυξέλλες, για την παράδοση των δόσεων του εμβολίου της κατά της covid-19 στην ΕΕ και ότι δεν διέθετε ένα “αξιόπιστο” σχέδιο για να διασφαλίσει έγκαιρες παραδόσεις.

Οι δύο ακροάσεις που θα πραγματοποιηθούν για την υπόθεση είναι δημόσιες, ενώ η προσφυγή εξετάζεται βάσει μιας έκτακτης διαδικασίας, κάτι που σημαίνει ότι ενδέχεται να ολοκληρωθεί μέσα σε μερικές εβδομάδες, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Μειωμένη φαίνεται να είναι η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού τους τελευταίους δύο μήνες στο Μεξικό, μια χώρα που έχει πληγεί ιδιαίτερα σφοδρά από την covid-19.

Ο πρόεδρος της χώρας Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, ο οποίος μολύνθηκε από covid-19 τον Φεβρουάριο, έκανε αυτή την παρατήρηση την Τρίτη, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση “ενθαρρυντική”, φτάνοντας στο σημείο να κάνει λόγο για “πνοή φρέσκου αέρα”.

Στην πραγματικότητα, αν πιστέψει κανείς τον υφυπουργό Υγείας Ούγο Λόπες-Γκατέλ αρμόδιο για τη στρατηγική αντιμετώπισης του κορονοϊού, σε 14 εβδομάδες ο εβδομαδιαίος αριθμός νεκρών από covid-19 μειώθηκε από τις 9.549 σε 1.621, ενώ ο αριθμός των νοσηλειών έφτασε τις 6.000 σήμερα από την κορύφωσή του τον Ιανουάριο όταν υπήρχαν περίπου 27.000 ασθενείς με κορονοϊό στα νοσοκομεία.

Τα εκτιμώμενα κρούσματα covid-19 μειώθηκαν από 112.415 σε 18.953 την ίδια περίοδο, πρόσθεσε ο Λόπες- Γκατέλ παρά το γεγονός ότι στο Μεξικό δεν διεξάγονται μαζικά διαγνωστικά τεστ.

Ο Μεξικανός πρόεδρος στη διάρκεια της καθημερινής του συνέντευξης Τύπου κάλεσε τους πολίτες να εξακολουθήσουν να επιδεικνύουν σύνεση καθώς στη χώρα έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 215.547 νεκροί από covid-19, φέρνοντάς την στην τρίτη θέση παγκοσμίως σε απόλυτους αριθμούς.

Συνολικά έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα 2,3 εκατομμύρια κρούσματα σε σύνολο πληθυσμού 126 εκατομμυρίων, με ποσοστό θνητότητας 19 ανά 100.000 ανθρώπους.

“Πρέπει να εξακολουθήσουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί, όμως τα νέα είναι καλά”, υπογράμμισε ο Λόπες- Ομπραδόρ, τον οποίο οι αντίπαλοί του κατηγορούν ότι διαχειρίστηκε την κρίση με χαώδη τρόπο.

Προς την ανοσία αγέλης;

Ο Ιανουάριος ήταν ο χειρότερος μήνας σε αριθμό νεκρών από covid-19 για το Μεξικό, καθώς καταγράφονταν καθημερινά κατά μέσο όρο 983 θάνατοι, ένα γεγονός το οποίο οι αρχές απέδωσαν στις συγκεντρώσεις για το τέλος του έτους.

Εικόνες οικογενειών να αναζητούν φιάλες οξυγόνου ή των τραυματιοφορέων να δίνουν μάχη για να βρουν ένα κρεβάτι στα νοσοκομεία είχαν πλημμυρίσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Μεξικού.

Καθώς περνούσαν οι εβδομάδες, και εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές της 6ης Ιουνίου, η κατάσταση στο Μεξικό εξελίχθηκε αλλά αντίθετα από αυτή σε χώρες όπως η Βραζιλία, η Χιλή, η Κολομβία και ο Ισημερινός που είναι αντιμέτωπες με νέο κύμα της επιδημίας και αναγκάστηκαν να ενισχύσουν τα περιοριστικά μέτρα.

“Δεν έχουμε μια ξεκάθαρη και συγκεκριμένη εξήγηση, όπως το Ισραήλ και οι ΗΠΑ που απέκτησαν ευρεία εμβολιαστική κάλυψη. Ωστόσο έχουμε μια εντελώς διαφορετική συμπεριφορά από άλλες χώρες”, εξηγεί στο AFP ο Μαλαχίας Λόπες καθηγητής Δημόσιας Υγείας στο Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικού (UNAM).

Αν και, σύμφωνα με τον ίδιο, το σύστημα καταγραφής ασθενών και θανάτων στο Μεξικό είναι ελλιπές, η μείωση του αριθμού των μολύνσεων “είναι μια πραγματικότητα”.

Ο ειδικός αυτός αναφέρει ως πιθανή αιτία την ενδεχόμενη ανοσία αγέλης, αλλά και την εμβολιαστική στρατηγική του Μεξικού. Όμως εκτιμά ότι “πρέπει να διεξάγουμε σοβαρές μελέτες που θα μας δείξουν το ποσοστό των ατόμων που έχουν αντισώματα και που θα μας δώσουν μια ιδέα για τον τρόπο που μπορούμε να φτάσουμε στον μαγικό αριθμό της ανοσίας αγέλης”.

Από τις 24 Δεκεμβρίου έχουν χορηγηθεί 16,5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της covid-19, κυρίως σε υγειονομικούς και ηλικιωμένους.

Ανάκαμψη

Αφού ο αριθμός των νοσηλευομένων ασθενών με covid-19 έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδό του –με το 25% των διαθέσιμων κλινών να είναι κατειλημμένο– οι αρχές της πόλης του Μεξικού, επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα, επέτρεψαν από τη Δευτέρα τη μερική επαναλειτουργία κάποιων επιχειρήσεων, που παρέμεναν κλειστές από τις 23 Μαρτίου 2020.

“Έπειτα από περισσότερο από έναν χρόνο πολλές επιχειρήσεις δεν κατάφεραν να επιστρέψουν πλήρως στις δραστηριότητές τους, περιλαμβανομένων των ιδιωτικών σχολείων και των κινηματογράφων”, παρατηρεί ο Αρμάντο Σουνίγκα επικεφαλής της Coparmex της ομοσπονδίας εργοδοτών του Μεξικού.

“Το γεγονός ότι τελικά υπήρξε ένα άνοιγμα, έστω και σε ποσοστό 20%, είναι ήδη πολύ θετικό για την οικονομία, ακόμη κι αν πρέπει να είμαστε ακόμη πολύ προσεκτικοί”, πρόσθεσε.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα, ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 7.848 νέα κρούσματα Covid-19, συμπεριλαμβανομένων 1.840 στη Μόσχα, με τον επίσημο συνολικό τους αριθμό από την έναρξη της πανδημίας να φθάνει τους 4.787.273.

Ο αρμόδιος κυβερνητικός φορέας διαχείρισης της πανδημίας ανακοίνωσε ότι 387 άνθρωποι κατέληξαν από Covid-19 κατά το τελευταίο 24ωρο, με τους οποίους ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 109.367.

https://www.youtube.com/watch?v=NMre6IAAAiU

Συνολικά χθες καταγράφηκαν 201 θάνατοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από covid-19 στη χώρα σε 17.530, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Διοίκησης Επιχειρήσεων (NCOC), το οποίο επιβλέπει τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση. Το προηγούμενο ρεκόρ θανάτων είχε καταγραφεί στις 23 Απριλίου, με 157 νεκρούς σε ένα 24ωρο.

Χθες εντοπίστηκαν εξάλλου 5.292 νέα κρούσματα κορονοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων στο Πακιστάν –μια χώρα με περισσότερους από 220 εκατομμύρια κατοίκους– σε 810.231.

Το ποσοστό θετικότητας ανήλθε σε 10,8%, ενώ το ποσοστό θνητότητας έφτασε στο υψηλότερο σημείο του από την αρχή της πανδημίας, πλησιάζοντας το 2%.

Μόλις περίπου δύο εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της covid-19 έχουν χορηγηθεί στο Πακιστάν, ενώ η χώρα δυσκολεύεται να καλύψει τις ανάγκες της σε εμβόλια.

Αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι τα νοσοκομεία κινδυνεύουν να γεμίσουν από ασθενείς, καθώς το Πακιστάν έχει πολύ περιορισμένους υγειονομικούς πόρους, με ελλείψεις σε αναπνευστήρες και οξυγόνο.

Περίπου 6.286 ασθενείς με covid-19 λάμβαναν θεραπεία χθες σε 631 νοσοκομεία σε όλη τη χώρα και περισσότερο από το 70% των κλινών και του οξυγόνου ήταν κατειλημμένο σε πολλές μεγάλες πόλεις, σύμφωνα με το NCOC.

Τη Δευτέρα ο στρατός αναπτύχθηκε σε 16 μεγάλες πόλεις του Πακιστάν όπου καταγράφεται υψηλό ποσοστό θετικότητας για να βοηθήσουν τις τοπικές δυνάμεις ασφαλείας να επιβάλουν τα μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας, περιλαμβανομένης της χρήσης μάσκας στους δημόσιους χώρους και το κλείσιμο των μη απαραίτητων επιχειρήσεων μετά τις 18:00.

Αυστηρότερα μέτρα επιβλήθηκαν αυτή την εβδομάδα στις πόλεις με τα υψηλότερα ποσοστά θετικότητας και χθες ο υπουργός Υγείας Φαϊσάλ Σουλτάν προειδοποίησε ότι τα μέτρα ίσως να επεκταθούν και σε άλλες περιοχές, αν οι πολίτες δεν ακολουθούν τις συστάσεις για την τήρηση των αποστάσεων, τη χρήση μάσκας και την εφαρμογή άλλων προληπτικών μέτρων, κυρίως στη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού και την επικείμενη γιορτή Έιντ τον επόμενο μήνα.

“Παρακαλούμε γιορτάστε απλά φέτος το Ραμαζάνι και την Έιντ ώστε να μπορέσουμε να καταπολεμήσουμε την ασθένεια αυτή και να ξεπεράσουμε τη δύσκολη αυτή κατάσταση”, τόνισε ο Σουλτάν.

Ο Χιμάνσου Βέρμα αναστέναξε με ανακούφιση όταν τελικά τοποθετήθηκε μάσκα οξυγόνου στη μητέρα του, που νοσεί από covid-19 και δυσκολευόταν να αναπνεύσει. Η γυναίκα κάθεται στην άκρη ενός πολυσύχναστου δρόμου σε προαστίο του Νέου Δελχί.

Οι ελλείψεις σε οξυγόνο στα υπερπλήρη νοσοκομεία ωθούν τους ασθενέις με κορονοϊό που δυσκολεύονται να αναπνεύσουν να αναζητήσουν βοήθεια στην Khalsa Help International, μια μη κυβερνητική οργάνωση, την οποία ίδυσε ένας ναός Σιχ στην Γκαζιαμπάντ.

Μια σκηνή έχει τοποθετηθεί στον χώρο στάθμευσης του ναού με τους ασθενείς να καταφτάνουν με κάθε μέσο.

“Είχε ανάγκη θεραπεία αλλά δεν βρήκε θέση σε νοσοκομείο στο Νέο Δελχί”, εξήγησε ο Χιμάνσου Βέρμα για τη 58χρονη μητέρα του.

Γύρω από τη γυναίκα άλλοι ασθενείς με covid-19 προσπαθούν να αναπνεύσουν στη ζέστη, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 38 βαθμούς Κελσίου.

“Δεχόμαστε ολοένα και περισσότερους ασθενείς καθημερινά”, δηλώνει ο 28χρονος Ισάντ Μπίντρα, εθελοντής της ΜΚΟ.

Ο θάνατος στις πόρτες των νοσοκομείων

Στην Ινδία έχουν καταγραφεί συνολικά 18 εκατομμύρια μολύνσεις από κορονοϊό, με 360.000 νέα κρούσματα covid-19 να καταγράφονται τις προηγούμενες 24 ώρες. Σχεδόν έξι εκατομμύρια κρούσματα καταγράφηκαν μόνο τον Απρίλιο στη χώρα.

Στο Δελχί, την πλέον πληγείσα πόλη, 20.000 με 25.000 κρούσματα εντοπίζονται καθημερινά. Οι ασθενείς πεθαίνουν στις πόρτες των νοσοκομείων αναμένοντας την εισαγωγή τους. Πεθαίνουν και μέσα στα νοσοκομεία λόγω έλλειψης οξυγόνου.

Βοήθεια από διεθνείς εταιρείες

Διεθνείς και ινδικές εταιρείες σπεύδουν να βοηθήσουν την Ινδία να αντιμετωπίσει την υγειονομική κρίση, καθώς το σύστημα υγείας της χώρας καταρρέει από το βάρος των μολύνσεων.

Η Amazon, η Intel και η Google καθώς και οι ινδικές εταιρείες Tata Sons, Reliance Industries και JSW Steel προσφέρουν ό,τι μπορούν από προμήθειες ιατρικού εξοπλισμού ως δεσμεύσεις για χρηματοδότηση για την παραγωγή ιατρικού οξυγόνου.

Χθες, Τρίτη, η Amazon ανακοίνωσε ότι θα στείλει 100 αναπνευστήρες στην Ινδία από τις ΗΠΑ. Προηγουμένως με τη βοήθεια συνεργατών της είχε στείλει στην Ινδία 8.000 συμπυκνωτές οξυγόνου και 500 αναπνευστήρες από τη Σιγκαπούρη.

Η Google δεσμεύθηκε να προσφέρει 18 εκατ. δολάρια στην Ινδία, με μέρος των χρημάτων να πηγαίνει στη στήριξη εκστρατειών ενημέρωσης του κοινού για ζητήματα δημόσιας υγείας.

Η μεγαλύτερη εταιρεία χάλυβα της Ινδίας, η JWS, στράφηκε στην παραγωγή υγρού οξυγόνου. Από τις 21 ως τις 23 Απριλίου παρήγαγε 898 τόνους οξυγόνου ημερησίως, περίπου το 13% της ημερήσιας ζήτησης στα 20 πλέον πληγέντα κρατίδια της Ινδίας.

Η JWS ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει μεγάλα κέντρα για ασθενείς με covid-19 ώστε να μπορούν να λαμβάνουν οξυγόνο μέσω αγωγού από τα εργοστάσιά της.

“Η κυβέρνηση από μόνη της δεν μπορεί να αντιμετωπίσει πλέον αυτή την κρίση, είναι πολύ σημαντικό ο επιχειρηματικός τομέας να κινητοποιηθεί”, δήλωσε ο Κουνάλ Κούντου, οικονομολόγος στην Societe General στη Μπενγκαλούρου.

“Χρειαζόμαστε όση βοήθεια μπορούμε να έχουμε”, τόνισε.

Η οικονομολόγος Μαντζούρα Σουαμινάθαν του Ινστιτούτου Στατιστικής της Μπενγκαλούρου ζήτησε να διευρυνθεί η βοήθεια του ιδιωτικού τομέα και να μην είναι μόνο σε εθελοντική βάση.

“Όποιος έχει επιπλέον πόρους και εξοπλισμό θα πρέπει να σπεύσει να βοηθήσει”, επεσήμανε. “Σε επιμελητιακά ζητήματα, σε αποθέματα κλινών, οξυγόνου, νοσοκομείων ο ιδιωτικός τομέας θα πρέπει να κληθεί να κάνει το χρέος του”.

ΕΜ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα