Ελλάδα

Χαλκιδική: Κρούσματα γαστρεντερίτιδας στην Αρναία

Οι τοπικές αρχές προέβησαν σε διακοπή της υδροδότησης, έως ότου διαπιστωθεί η αιτία του προβλήματος.

Parallaxi
χαλκιδική-κρούσματα-γαστρεντερίτιδ-501361
Parallaxi

Μια μικρή αύξηση των κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στην Αρναία της Χαλκιδικής κινητοποίησε τις τοπικές αρχές, που προέβησαν σε διακοπή της υδροδότησης, έως ότου διαπιστωθεί η αιτία του προβλήματος.

Το σαββατοκύριακο διαπιστώθηκε μια αύξηση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας, που δεν φαινόταν να οφείλεται σε ιολογικούς λόγους. Έτσι ελήφθη η απόφαση να ανασταλεί η υδροδότηση και η χρησιμοποίηση του πόσιμου νερού για τις καθημερινές ανάγκες, σημειώνει ο Στέλιος Βαλιάνος, δήμαρχος Αριστοτέλη. Το αργότερο έως το τέλος της εβδομάδος αναμένονται τα αποτελέσματα από τα ειδικά εργαστήρια, όπου στάλθηκαν δείγματα νερού. Η διακοπή της υδροδότησης είναι προληπτική και δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι ευθύνεται το νερό.

Εάν τελικά ευθύνεται το νερό για τα κρούσματα, ενδεχομένως, όπως λέει ο κ. Βαλιάνος, να οφείλεται στις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, που επηρεάζουν τις γεωτρήσεις, πέριξ του οικισμού, από τις οποίες υδρεύεται η Αρναία. Ωστόσο, σημειώνει ότι οι γαστρεντερίτιδες είναι σύνηθες φαινόμενο τέτοια εποχή. Καλού- κακού, ο Δήμος προχώρησε σε επιπλέον χλωρίωση του νερού για να αποφευχθεί επέκταση των κρουσμάτων.

Εμφιαλωμένο νερό πρέπει να πίνουν οι κάτοικοι της Αρναίας συνιστούν οι ειδικοί

Μπορεί το νερό της Αρναίας να μολύνθηκε από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας στο ΑΠΘ και αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών Γιάννης Κουτσογιάννης. Ο δήμος πρέπει να ελέγξει το δίκτυό του από τις πηγές μέχρι τα σπίτια, πρόσθεσε ο καθηγητής και επισήμανε ότι είναι απαραίτητο και ένα καλό φίλτρο βρύσης αλλά μέχρι να λυθεί το θέμα οι κάτοικοι συνιστάται να πίνουν εμφιαλωμένο νερό.

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα