Επικαιρότητα

Χαλκιδική: Τα σπάω και δεν πληρώνω, και με την άδεια της αστυνομίας

Κατάληψη πεζόδρομου από παραλιακό μαγαζί με μπουζούκια και σπάσιμο πιάτων  

Parallaxi
χαλκιδική-τα-σπάω-και-δεν-πληρώνω-και-997126
Parallaxi

Κάποιοι στη χώρα αυτή της αδιαφάνειας και της μη λογοδοσίας, βρίσκονται μονίμως στο απυρόβλητο και έχουν το ακαταλόγιστο, ακόμα και όταν πρόκειται για παραβάσεις που βγάζουν μάτι ή κόβουν πόδι!

Ο λόγος για το πασχαλιάτικο γλέντι που, σύμφωνα με καταγγελία, στήθηκε σε γνωστό παραλιακό κέντρο στην Χαλκιδική, με σπασίματα πιάτων και ορχήστρα, στη μέση του παραλιακού πεζόδρομου, με την ανοχή της αστυνομίας, η οποία αν και κλήθηκε από πολίτες, που αντέδρασαν στην κατάληψη του δημόσιου χώρου από υπαίθρια μπουζουκλερί, τελικά αποχώρησε.

Όπως περιγράφει αναγνώστης της Parallaxi:

«Πασχαλιάτικο γλέντι με λαϊκή αοιδό και ήχο στα 120 dB πάνω στον πεζόδρομο με πλήρη αδιαφορία στον νόμο και τα άλλα μαγαζιά. – Σπάσιμο πιάτων από μερακλωμένους πελάτες πάνω στον πεζόδρομο. Ο ιδιοκτήτης και το προσωπικό ούτε κατά διάνοια να τους σταματήσουν και να σκουπίσουν τα σπασμένα. Η αοιδός έλεγε και «ώπα!».

Εννοείται τραπεζοκαθίσματα από τον πεζόδρομο ως εκεί που σκάει το κύμα. Η αστυνομία εμφανίστηκε μετά από μισή ώρα (ίσως τους κάλεσε κάποιο διπλανό μαγαζί). Ο ιδιοκτήτης μίλησε με τους αστυνομικούς μέσα στα χαμόγελα και αυτοί, βλέποντας τις παραπάνω 5-10 παραβάσεις, έκαναν όπισθεν και έφυγαν».

Η εικόνα και το σχετικό βίντεο είναι διαφωτιστικές:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα