Ελλάδα

Χανιά: Εξετάζονται πάνω από 500 θάνατοι στο γηροκομείο

Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις.

Parallaxi
χανιά-εξετάζονται-πάνω-από-500-θάνατοι-σ-415266
Parallaxi

Δεν έχουν τέλος οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για τις εφιαλτικές στιγμές που ζούσαν οι ηλικιωμένοι στο γηροκομείο, στα Χανιά. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, που προβλήθηκε στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA, ζητούμενο τόσο για την Ελληνική Αστυνομία όσο και για την ελληνική Δικαιοσύνη είναι να διευκρινιστεί πόσοι έχασαν τη ζωή τους στο συγκεκριμένο γηροκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι θάνατοι που εξετάζονται ξεπερνούν τους 500.

Παράλληλα, οι αρχές επεξεργάζονται τα στοιχεία που ήρθαν στην δημοσιότητα. Μεταξύ αυτών, το πως μια δομή δυναμικής 50 κλινών φιλοξενούσε 100 γέροντες.

Σε ότι αφορά στις εκταφές, δεν αναμένεται να γίνουν άλλες, καθώς όταν το σώμα είναι σε προχωρημένη σήψη, δεν μπορεί να φανεί αν ο θάνατος προήλθε από ανακοπή ή άλλη αιτία. Τέλος, αναμένεται να εξεταστούν οι συνταγογραφήσεις των ηλικιωμένων αλλά και οι γνωματεύσεις γιατρών και νοσηλευτών για κάποιους από τους τρόφιμους που είχαν χρειαστεί νοσοκομείο.

Θέμα χρόνου οι διώξεις – Το υπόμνημα του δικηγόρου του γηροκομείου

Αναφορά -υπόμνημα προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του γηροκομείου των Χανίων σχετικά με τις καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων στη δομή.

Ο δικηγόρος Νίκος Ρουσόπουλος ζήτησε να τηρηθεί η μυστικότητα της προανάκρισης και να τηρηθεί ο σεβασμός του τεκμηρίου αθωότητας. Παράλληλα, προτείνει περισσότερους από 50 μάρτυρες να καταθέσουν για τις συνθήκες στο γηροκομείο, ενώ ζητεί να γίνει και άρση των τηλεφωνικών επικοινωνιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διώξεις σε βάρος των ιθυνόντων του γηροκομείου είναι θέμα χρόνου, ενώ οι αρχές εξετάζουν αν έγιναν μεταβιβάσεις περιουσιών των τροφίμων προς το ίδρυμα.

Πηγή: MEGA

Διαβάστε επίσης:

Χανιά-Γηροκομείο: Ανοίγουν και άλλα στόματα – Νέες σοκαριστικές μαρτυρίες

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα