Ο Χάρβεϊ Γουινστάιν αντιμετωπίζει έξι ακόμη κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης στο Λος Άντζελες

Ενώ βρίσκεται καταδικασμένος για παρόμοιες υποθέσεις στη Νέα Υόρκη

Parallaxi
ο-χάρβεϊ-γουινστάιν-αντιμετωπίζει-έξ-480342
Parallaxi

Ο πρώην παραγωγός ταινιών Harvey Weinstein κατηγορήθηκε σήμερα για ακόμη έξι σεξουαλικές επιθέσεις όπως δήλωσε η εισαγγελέας του Λος Άντζελες. Οι κατηγορίες αφορούν δύο θύματα και προέρχονται από περιστατικά που συνέβησαν πριν από περίπου μια δεκαετία, δήλωσε η εισαγγελέας Jackie Lacey.

Ο Weinstein, ο οποίος καταδικάστηκε νωρίτερα φέτος στη Νέα Υόρκη για σεξουαλικά εγκλήματα αντιμετωπίζει πλέον, μεταξύ άλλων, τέσσερις κατηγορίες για βιασμό και δύο κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης που αφορούν πέντε θύματα από το 2004 έως το 2013 στην περιοχή του Λος Άντζελες.

Εκπρόσωποι του Weinstein, ο οποίος εκτίει φυλάκιση 23 ετών στη Νέα Υόρκη, δεν σχολίασαν τις νέες κατηγορίες. Ο Weinstein από την πλευρά και σε όλες τις περιπτώσεις αρνείται ότι έχει κάνει σεξ χωρίς συγκατάθεση.

Εάν καταδικαστεί ως κατηγορούμενος στο Λος Άντζελες, αντιμετωπίζει έως και 140 χρόνια ισόβιας κάθειρξης σε κρατική φυλακή. «Είμαι ευγνώμων στις πρώτες γυναίκες που ανέφεραν αυτά τα εγκλήματα και των οποίων το θάρρος έδωσε δύναμη σε άλλες να προχωρήσουν», δήλωσε η Lacey σε δήλωση.

«Η προθυμία αυτών των τελευταίων θυμάτων να καταθέσουν ενάντια σε έναν ισχυρό άνδρα μας δίνει τα πρόσθετα στοιχεία που χρειαζόμαστε για να χτίσουμε μια ποινική υπόθεση» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ο Weinstein, 68 ετών, κατηγορήθηκε αρχικά τον Ιανουάριο από εισαγγελείς του Λος Άντζελες για σεξουαλική επίθεση δύο γυναικών σε ξεχωριστά περιστατικά το 2013. Η καταδίκη του στη Νέα Υόρκη για σεξουαλική επίθεση και βιασμό σε ποινική υπόθεση χαιρετίστηκε ως νίκη για το κίνημα #MeToo ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση από ισχυρούς άνδρες.

Εισαγγελείς στο Λος Άντζελες έχουν υποβάλει αίτημα για προσωρινή κράτηση του Weinstein από τη Νέα Υόρκη. Η ακρόαση έκδοσης έχει προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα