Ελλάδα

Χωρίς ρεύμα η μισή Αθήνα και τμήμα της Πελοποννήσου

η βλάβη έχει επηρεάσει περιοχές του κέντρου της Αθήνας τον Πειραιά, τα Δυτικά προάστια καθώς και περιοχές των νομών Κορινθίας και Αργολίδας.

Parallaxi
χωρίς-ρεύμα-η-μισή-αθήνα-και-τμήμα-της-π-720550
Parallaxi
Η έκρηξη στον Ασπρόπυργο

Διακοπή ρεύματος σημειώθηκε λίγο πριν από τις 11 το βράδυ της Κυριακής σε αρκετές περιοχές της Αθήνας, έπειτα από πυρκαγιά στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου.

Οι περιοχές που δεν έχουν ρεύμα είναι Πειραιάς, Κερατσίνι, Νίκαια, Χαϊδάρι, Περιστέρι, Πετρούπολη, Αιγάλεω, Πετράλωνα, Παγκράτι, Νέα Σμύρνη, Άλιμο, Μπραχάμι, Σαλαμίνα, Μέγαρα, Εξάρχεια, Ταύρο, Καλλιθέα.

Εικόνα από τη λεωφόρο Θηβών νωρίτερα, όπου έχει πέσει απόλυτο σκοτάδι Αναγνώστες του iefimerida μας ενημέρωσαν τηλεφωνικά πως το ρεύμα κόπηκε και σε Αίγινα, Πόρο, Τροιζηνία, ενώ υπάρχουν αναφορές για διακοπή ρεύματος σε Καλαμάτα, Άργος και Τρίπολη. Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Open, ο σταθμός όπου παρουσιάστηκε η βλάβη τροφοδοτεί την Αττική και την Πελοπόννησο.

Η διακοπή προήλθε από έκρηξη σε υποσταθμό της ΔΕΗ. Σε κάποιες περιοχές η βλάβη αποκαταστάθηκε σύντομα όπως Λιόσια, ο Πειραιάς, το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα. Φαίνεται πως η διακοπή ρεύματος παρατηρείται σε γειτονιές, ενώ λίγα μέτρα πιο πέρα άλλες γειτονιές έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Βλάβη στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση εκτεταμένων περιοχών στην Αττική και την Πελοπόννησο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η βλάβη έχει επηρεάσει περιοχές του κέντρου της Αθήνας τον Πειραιά, τα Δυτικά προάστια καθώς και περιοχές των νομών Κορινθίας και Αργολίδας. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι η διακοπή οφείλεται σε πυρκαγιά που ξέσπασε στο ΚΥΤ. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται και επιχειρούν στο σημείο ενώ τα στελέχη του ΑΔΜΗΕ έχουν ξεκινήσει χειρισμούς για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης. Ήδη σε ορισμένες περιοχές του κέντρου των νοτίων και δυτικών προαστείων έχει αποκατασταθεί μεταδίδει το ΑΠΕ.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έγινε κλήση για τη φωτιά στις 22.50 και στο σημείο έσπευσαν 4 οχήματα με 12 πυροσβέστες. Η φωτιά είναι ακόμα είναι σε εξέλιξη.

Χωρίς ρεύμα έμεινε μέχρι και η Ακρόπολη.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα