Χρηστίδης για Τσιάρα: Τι εννοεί με τον όρο παρεκκλίσεις
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις σχετικά με τη δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης
Σάλος ξέσπασε από τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, ο οποίος σε τοποθέτηση του για το νέο νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια των παιδιών μετά το διαζύγιο, μεταξύ άλλων ανέφερε πως “τα παιδιά που μεγαλώνουν με τη φυσική παρουσία και των δύο φύλων και των δύο γονέων είναι παιδιά που δεν αντιμετωπίζουν πολλά ψυχολογικά προβλήματα”.
Έντονες ήταν οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου, με χαρακτηριστική τη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλου Χρηστίδη ο οποίος ανέφερε σε ανάρτηση του:
Οι δηλώσεις του κ. Τσιαρα θίγουν παιδιά που έχουν μεγαλώσει με μεγάλο κόπο σε μονογονεϊκές οικογένειες, παιδιά θανόντων, παιδιά που ζουν σε διαφορετικού τύπου οικογένειες, ενώ παραγνωρίζει την πολυπλοκότητα της ψυχικής υγείας και της ίδιας της ζωής και τους αμέτρητους παράγοντες που την επηρεάζουν. Ακόμη, θα πρέπει να μας διευκρινίσει τι εννοεί με τον όρο παρεκκλίσεις.
Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού:
«Μετά από 40 χρόνια έχει αλλάξει η κοινωνική πραγματικότητα στη χώρα μας αλλά και σε όλον τον κόσμο. Είναι διαφορετικός ο σημερινός ρόλος της μητέρας-γυναίκας, όπως και ο ρόλος του πατέρα-άνδρα, όπως και ο ρόλος του ίδιου του παιδιού, σε σχέση με εκείνο που ενδεχομένως βλέπαμε πριν από αρκετές δεκαετίες. Αυτό που κάνουμε με το νομοσχέδιο που σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα βρεθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο, είναι να προσδιορίζουμε με σαφή τρόπο την από κοινού γονεϊκή μέριμνα και των δύο γονέων, για το παιδί. Γνώμονας μας είναι πραγματικά το καλό, το συμφέρον του παιδιού. Τίποτα παραπάνω. Και το κάνουμε ακριβώς γιατί όλες οι επιστημονικές μελέτες κατατείνουν στο γεγονός, ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με τη φυσική παρουσία και των δύο φύλων και των δύο γονέων, είναι παιδιά τα οποία προσαρμόζονται πολύ εύκολα σε μια δύσκολη κοινωνική πραγματικότητα, είναι παιδιά που δεν αντιμετωπίζουν πολλά ή ιδιαίτερα ψυχολογικά προβλήματα και είναι παιδιά τα οποία μπορούν να αντιμετωπίζουν με πολύ μεγαλύτερη ευκολία τις δυσκολίες της ζωής».
Η συνεπιμέλεια θα λύσει ένα μεγάλο πρόβλημα ή θα δημιουργήσει ένα μεγαλύτερο