Ελλάδα

Χρυσό βραβείο στη Σουηδία πήρε η Αλόννησος!

Μία σημαντική διάκριση για το νησί.

Parallaxi
χρυσό-βραβείο-στη-σουηδία-πήρε-η-αλόνν-341688
Parallaxi

Η Αλόννησος φαίνεται να έχει κάνει τους Σουηδούς ταξιδιώτες και επισκέπτες της, να την λατρέψουν. 

Το νησί των βορείων Σποράδων, βραβεύτηκε πριν από μερικές ημέρες στο Blue Hall του Δήμου της Στοκχόλμης. Συγκεκριμένα, απέσπασε το βραβείο της κατηγορίας «Best Green Eco Destination in Greece», στην τελετή των πρώτων Greek Travel Awards.

Η κατηγορία στην οποία η Αλόννησος ήταν υποψήφια και τελικά νικήτρια, αφορά τους πιο «πράσινους» και οικολογικούς προορισμούς της Ελλάδας.

Δείτε ακόμη: Η δική μου αξεπέραστη Αλόννησος 

Στο τελετή που έλαβε χώρα στο Blue Hall, βρισκόταν επιλεγμένο κοινό. Ανάμεσά τους, καταξιωμένοι επαγγελματίες και επηρεαστές της κοινής γνώμης της σκανδιναβικής αγοράς, αλλά και ο Δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης.

Ο Δήμαρχος, παρέλαβε το Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία του «πράσινου» και εναλλακτικού ποιοτικού Τουρισμού.

Ο κύριος Βαφίνης, αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προορισμού, και δήλωσε μεταξύ άλλων πώς: «ο σεβασμός στη φύση, τον κάτοικο και τον επισκέπτη της περιοχής είναι η βάση του συγκριτικού μας πλεονεκτ​ή​ματος, που ο Δήμος προστατεύει, προάγει και αναδεικνύει. Με τη δυναμική αυτή, προχωρούμε με σταθερά και αποφασιστικά βήματα για την εδραίωση της Αλοννήσου στις αγορές του εξωτερικού».

Χρυσή Μηλιά | Εικόνα: Επίσημο site Αλοννήσου

Η Αλόννησος, στέφθηκε νικήτρια, έπειτα από αξιολόγηση διαφόρων κριτηρίων και εφόσον προηγήθηκε συστηματική προώθηση του προορισμού, καθώς και ενημέρωση του κοινού και των επαγγελματιών το προηγούμενο διάστημα, μέσω ταξιδιωτικών ΜΜΕ και trade επαφών.

Η διαδικασία αυτή συνέβαλε καταλυτικά ​και ​στη στοχευμένη και έγκαιρη Τουριστική προβολή εν όψει της νέας σεζόν.

Η παρουσίαση του προορισμού, «έκλεψε» τις εντυπώσεις  κορυφαίων στελεχών του Τουρισμού, εκπροσώπων των μεγαλύτερων Tour Operators, δημοσιογράφων αλλά και αντιπροσώπων διεθνών Οργανισμών.

Συγκεκριμένα, στο 2ο Φόρουμ Τουρισμού που διοργάνωσε η εταιρία North Events στο World Trade Center της Στοκχόλμης -με κύριο χορηγό τον ΕΟΤ- αναδείχθηκαν τα σημεία ενδιαφέροντος του νησιού.

Διαβάστε επίσης: Γάτες, πέτρα κι έρημος: Η άλλη Αλόννησος σε 20 ξεχωριστές εικόνες 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα