Ελλάδα

Χρυσοχοΐδης – Ρεπόρτερ, σημειώσατε 2

Τα «μάζεψε» το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μετά τις έντονες αντιδράσεις

Parallaxi
χρυσοχοΐδης-ρεπόρτερ-σημειώσατε-2-686375
Parallaxi
Πηγή: Facebook

Αντιδράσεις προκάλεσε η σημερινή παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Δημοσίων Υπαίθριων Συναθροίσεων, με δημοσιογραφικές ενώσεις και ενώσεις φωτορεπόρτερ να εκδίδουν σχετικές ανακοινώσεις.

Με ανακοίνωση του, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δίνει διευκρινίσεις τονίζοντας πως δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ μπορούν να κινούνται ελεύθερα όπου το επιθυμούν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.

Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

«1) oι δημοσιογράφοι – φωτορεπόρτερ είναι ελεύθεροι να καλύπτουν με όποιον τρόπο θέλουν και να πηγαίνουν όπου θέλουν σε μια συνάθροιση,

2) επιπλέον ορίζεται χώρος προστασίας τους, πριν τη συνάθροιση, ώστε να γνωρίζουν, εάν θέλουν να προστατευτούν σε περίπτωση επεισοδίων, ότι μπορούν αυτοβούλως να καταφύγουν εκεί,

3) ο Αξιωματικός σύνδεσμος για τους δημοσιογράφους – φωτορεπόρτερ ορίζεται ώστε, οποιαδήποτε στιγμή αισθανθούν ότι διατρέχουν κίνδυνο ή εάν υπάρχει απειλή ή τραυματισμός, να μπορούν να απευθυνθούν σε αυτόν και να ζητήσουν βοήθεια.

Είναι σαφές ότι τα παραπάνω μέτρα, που ανακοινώθηκαν σήμερα, είναι μέτρα προστασίας και μόνο, με καθαρά προαιρετικό χαρακτήρα, από την πλευρά των δημοσιογράφων – φωτορεπόρτερ.

Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία είναι, αν όχι σκόπιμη, τουλάχιστον καταχρηστική».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα