Διεθνή

Δανέζικη εφημερίδα “προκαλεί” και παρουσιάζει την σημαία της Κίνας με σήμα τον Κοροναϊό

Πώς απάντησε η Κίνα.

Parallaxi
δανέζικη-εφημερίδα-προκαλεί-και-πα-527592
Parallaxi

Η κινεζική πρεσβείας στην Κοπεγχάγη απαίτησε την απολογία της Δανέζικης εφημερίδας «Jyllands-posten» επειδή δημοσίευσε την κινεζική σημαία με το σύμβολο του Κοροναϊού σε αυτήν.

Η εικόνα του Niels Bo Bojesen περιείχε την σημαία με τα κίτρινα αστέρια να έχουν αντικατασταθεί με εικόνες από το σήμα του ιού. Η εφημερίδα δημοσίευσε το σκίτσο στην στήλη τους «Today’s Cartoon» με δήλωση αποποίησης της ευθύνης που τονίζει ότι το σκίτσο απεικόνιζε την οπτική πλευρά του ζωγράφου, η οποία μπορεί να διαφέρει με την θέση της εφημερίδας.

Ασχέτως αυτού, η κινεζική πρεσβεία στην Δανία, απαίτησε από την εφημερίδα να απολογηθούν στους Κινέζους πολίτες. Ο εκπρόσωπος τύπου της πρεσβείας υπενθύμισε στην εφημερίδα ότι ο ιός έχει σκοτώσει πάνω από εκατό άτομα στην κίνα. «Αυτή η “σατιρική ζωγραφιά” είναι προσβολή προς την Κίνα και προσέβαλε τον κινεζικό λαό»

Μεταξύ άλλων είπε: «Χωρίς καμία συμπάθεια και εμπάθεια, ξεπέρασε τα όρια της πολιτισμένης κοινωνίας και το ηθικό όριο της ελευθερίας του λόγου και προσβάλει την ανθρώπινη συνείδηση.»

Με πληροφορίες από RT

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα