Διεθνή

David Bowie: Η Warner αγόρασε το σύνολο της μουσικής του για 250 εκατ. δολάρια

Είναι ένας από πιο επιδραστικούς μουσικούς του 20ου αιώνα

Parallaxi
david-bowie-η-warner-αγόρασε-το-σύνολο-της-μουσικής-το-536907
Parallaxi

Ο εκτενής μουσικός κατάλογος του Ντέιβιντ Μπάουι, που μετράει από τα τέλη της δεκαετίας του 1960 έως λίγο πριν τον θάνατό του το 2016, πουλήθηκε στη Warner Chappell Music έναντι του ποσού των 250 και πλέον εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Variety και ενώ η θυγατρική του αμερικανικού ομίλου Warner Music, ενός από τους κολοσσούς της μουσικής βιομηχανίας, δεν αποκαλύπτει το ποσό αγοράς. 

Περισσότερα από 400 τραγούδια, μεταξύ των οποίων τα “Space Oddity”, το “Ziggy Stardust”, το “Fame”, το “Rebel Rebel” και το “Let’s Dance”, τα 26 στούντιο άλμπουμ του Bowie που κυκλοφόρησαν κατά τη διάρκεια της ζωής του, μια μεταθανάτια κυκλοφορία άλμπουμ στούντιο, καθώς και κομμάτια που κυκλοφόρησαν ως single από soundtracks και άλλα έργα.

Όλοι θυμόμαστε τον Bruce Springsteen που πούλησε τον κατάλογό των τραγουδιών του στη Sony Music τον περασμένο μήνα έναντι 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Μεταξύ άλλων που έχουν πουλήσει τους καταλόγους τους τα τελευταία χρόνια, είτε εν μέρει είτε στο σύνολό τους, είναι οι Bob Dylan, Neil Young και Stevie Nicks.

Ο David Bowie, γεννημένος David Jones στο Λονδίνο το 1947, πέθανε τον Ιανουάριο του 2016 μετά από 18μηνη μάχη με τον καρκίνο. Αν ζούσε, θα γιόρταζε τα 75 χρόνια του την 8η Ιανουαρίου.

Πηγή: AP

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα