Ελλάδα

Δευτέρα Αγίου Πνεύματος: Για ποιους δεν είναι αργία–κλειστά τα εμπορικά στη Θεσσαλονίκη

Αλλαγές στη λειτουργία της αγοράς αλλά και του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα φέρνει φέτος η αργία του Αγίου Πνεύματος

Parallaxi
δευτέρα-αγίου-πνεύματος-για-ποιους-δε-248035
Parallaxi

Αλλαγές στη λειτουργία της αγοράς αλλά και του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα φέρνει φέτος η αργία του Αγίου Πνεύματος. Αναφορικά με τις τράπεζες, η αργία του Αγίου Πνεύματος είναι επίσημη τραπεζική αργία, οπότε θα είναι κλειστές. Το ίδιο ισχύει και για το Δημόσιo, ωστόσο, η ημέρα δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι μισθωτοί δεν εργαστούν, σύμφωνα με τα παραπάνω, δεν θα έχουν καμία μείωση στον μισθό τους, ενώ όσοι αμείβονται με ημερομίσθιο, δικαιούνται να λάβουν το ημερομίσθιό τους.

Εμπορικά καταστήματα Τα εμπορικά καταστήματα θα μείνουν ανοιχτά σε Αθήνα, Πειραιά και Ηράκλειο Κρήτης και άλλες περιοχές. Στη Θεσσαλονίκη όλα τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων θα παραμείνουν υποχρεωτικά κλειστά τη Δευτέρα.

Ο Εμπορικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Ναυπλίου ενημερώνει ότι τα εμπορικά καταστήματα τη Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2020, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, θα παραμείνουν κλειστά, καθώς έχει καθιερωθεί ως εθιμική αργία που τηρείται στο σύνολο των τοπικών επιχειρήσεων της πόλης, καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας μας και ως εκ τούτου τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας ανακοινώνεται ότι: Όλα τα καταστήματα της Βέροιας την Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020, εορτή του Αγίου Πνεύματος, θα παραμείνουν κλειστά δεδομένου ότι η ημέρα αυτή καθορίστηκε ως ολοκληρωτική αργία με απόφαση του Νομάρχη Ημαθίας αριθ. πρωτ: ΕΡ-1430/28-11-1986 για ενημέρωση εμπόρων-καταστηματαρχών και καταναλωτικού κοινού του Δήμου Βέροιας.

Με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 8 Ιουνίου, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος.

Με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου ενημερώνει ότι την Δευτέρα 8 Ιουνίου, του Αγίου Πνεύματος, τα εμπορικά καταστήματα της πόλης θα είναι κλειστά.

Πηγή: Έθνος

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα