Διεθνή

Δεκαοκτώ άνθρωποι προσήχθησαν στο Παρίσι μετά τη χθεσινή συγκέντρωση κατά της αστυνομικής βίας

Τι δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο σήμερα η αστυνομική διεύθυνση της πρωτεύουσας.

Parallaxi
δεκαοκτώ-άνθρωποι-προσήχθησαν-στο-πα-606194
Parallaxi

Δεκαοκτώ άνθρωποι προσήχθησαν στο Παρίσι κατά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο περιθώριο μιας απαγορευμένης συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη, το βράδυ, έπειτα από έκκληση της επιτροπής υποστήριξης στην οικογένεια ενός νεαρού μαύρου που πέθανε το 2016 μετά την προσαγωγή του, του 24χρονου Ανταμά Τραορέ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο σήμερα η αστυνομική διεύθυνση της πρωτεύουσας.

Περίπου 20.000 άνθρωποι συμμετείχαν στη διαδήλωση στη γαλλική πρωτεύουσα, σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση, που διευκρίνισε πως 17 από τους 18 προσαχθέντες τέθηκαν υπό κράτηση.

Η συγκέντρωση κατά της αστυνομικής βίας διοργανώθηκε με πρωτοβουλία των συγγενών του Ανταμά Τραορέ, την ημέρα όπου έγινε γνωστή μια έκθεση εμπειρογνωμόνων που πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα της οικογένειας επιρρίπτοντας την ευθύνη για τον θάνατο του 24χρονου νεαρού στη γαλλική χωροφυλακή.

Σύμφωνα με τις αρχές, η συγκέντρωση είχε απαγορευθεί λόγω της υγειονομικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη Γαλλία που απαγορεύει τις δημόσιες συναθροίσεις άνω των δέκα ανθρώπων επειδή δεν «αποτέλεσε αντικείμενο οποιασδήποτε προηγούμενης δήλωσης».

Παράλληλα επτά άνθρωποι προσήχθησαν και δέκα αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά στη διάρκεια διαδηλώσεων κατά της αστυνομικής βίας που πραγματοποιήθηκαν σε περίπου άλλες δέκα γαλλικές πόλεις, δήλωσε αστυνομική πηγή.

Στις 19 Ιουλίου 2016, ο Ανταμά Τραορέ άφησε την τελευταία του πνοή στον στρατώνα της χωροφυλακής της Περσάν στην περιοχή του Παρισιού, σχεδόν δύο ώρες μετά τη σύλληψή του.

Για την Ασά Τραορέ, τη μεγαλύτερη αδελφή του Ανταμά Τραορέ, «δυστυχώς ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ αντικατοπτρίζει τον θάνατο του αδελφού μου».

«Αυτό που συμβαίνει στις ΗΠΑ απηχεί αυτό που συμβαίνει στη Γαλλία. Στη Γαλλία είναι ακόμη χειρότερα: στις ΗΠΑ οι αστυνομικοί αποπέμφθηκαν, στη Γαλλία οι χωροφύλακες ανταμείφθηκαν», συνέχισε στο τηλεοπτικό δίκυτο BFMTV.

Όπως είπε, «η γαλλική δικαιοσύνη φοβάται την αλήθεια στην υπόθεση Ανταμά Τραορέ, η ανασύσταση που ζητήσαμε πριν από πολλά χρόνια δεν έγινε δεκτή άρα προφανώς δεν μπορούμε να μιλάμε για έρευνα στην υπόθεση αυτή».

Πηγή: ΑΠΕ

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα