Ελλάδα

Δεν παρέλαβε τη διερευνητική εντολή από την ΠτΔ ο Τσίπρας

Ολοταχώς για δεύτερες κάλπες

Parallaxi
δεν-παρέλαβε-τη-διερευνητική-εντολή-α-1011073
Parallaxi

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, από την οποία θα λάβει τη δεύτερη διερευνητική εντολή, όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα επιστρέψει αμέσως την εντολή, η οποία στη συνέχεια θα δοθεί στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη που και εκείνος αναμένεται να πράξει το ίδιο.

«Δεν προκύπτουν οι συσχετισμοί για να υπάρξει κυβέρνηση. Ανταποκρίνομαι στο θεσμική μου υποχρέωση, αλλά δεν θα παραλάβω την εντολή», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ν’ απαντά: «Ελπίζω οι επόμενες εκλογές να δώσουν κυβέρνηση».

Χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε την διερευνητική εντολή που του δόθηκε καθώς όπως είχε ενημερώσει τους αρχηγούς των κομμάτων, δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Κατόπιν, όπως ορίζει το Σύνταγμα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καλέσει στο Προεδρικό Μέγαρο τους αρχηγούς όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων που έχουν προκύψει από τις εκλογές, για τη διερεύνηση του σχηματισμού Κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Bουλής.

Εάν και αυτή η προσπάθεια αποδειχθεί άκαρπη, τότε η κυρία Σακελλαροπούλου θα επιδιώξει το σχηματισμό υπηρεσιακής Κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής από όλα τα κόμματα της Bουλής για τη διενέργεια νέων εκλογών. Όπως έχει προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η ημερομηνία των νέων εκλογών θα είναι στις 25 Ιουνίου.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα