Διεθνή

Δεν βρέθηκαν ίχνη δηλητηρίου στον οργανισμό του Ναβάλνι στις εξετάσεις που έγιναν

Σύμφωνα με γιατρό.

Parallaxi
δεν-βρέθηκαν-ίχνη-δηλητηρίου-στον-οργ-644452
Parallaxi

Οι γιατροί δεν βρήκαν κανένα ίχνος δηλητηρίου στον οργανισμό του αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι στις εξετάσεις που του έγιναν, δήλωσε σήμερα ο υποδιευθυντής του νοσοκομείου στη Σιβηρία, στο οποίο νοσηλεύεται ο επικριτής του Κρεμλίνου.

«Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί κανένα δηλητήριο στο αίμα και τα ούρα, δεν υπάρχουν ίχνη τέτοιας παρουσίας», σημείωσε ο Ανατόλι Καλινιτσένκο.

Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο ίδιος πρόσθεσε ότι το νοσοκομείο έχει ήδη μια πλήρη διάγνωση για την κατάσταση της υγείας του Ναβάλνι, αλλά ανέφερε  ότι δεν μπορεί ακόμη να την κοινοποιήσει.

Ο Σαρλ Μισέλ μίλησε με τον Πούτιν σχετικά με την τύχη του Ναβάλνι και τη Λευκορωσία

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε χθες, Πέμπτη, με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, εξέφρασε ανησυχία για τον ρώσο αντιπολιτευόμενο ηγέτη Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος δίνει μάχη για τη ζωή του καθώς φέρεται να έχει δηλητηριασθεί, δήλωσε σήμερα ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ.

Ο Μισέλ, ο οποίος προεδρεύει των συνόδων κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ακόμη πως οι στόχοι της ΕΕ για την κρίση στη Λευκορωσία είναι να σταματήσει η βία εναντίον των διαδηλωτών και των πολιτών και να εξασφαλισθεί ότι αυτή η πρώην σοβιετική δημοκρατία δεν θα διολισθήσει σε οικονομικό ή στρατιωτικό χάος.

«Η ουκρανική εμπειρία είναι σημαντική», δήλωσε στο Ρόιτερ ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί. «Κανένας δεν θέλει να επαναληφθεί αυτό που συνέβη στην Ουκρανία. Η ΕΕ δεν ενδιαφέρεται να υπάρξουν στη Λευκορωσία μια άλλη Μαϊντάν και το χάος που επακολούθησε».

«Η Λευκορωσία δεν είναι η Ουκρανία, οι άνθρωποι εκεί δεν επιδιώκουν στενότερες σχέσεις με την ΕΕ».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει να υποστηρίξει τη σταθερότητα, τις συνομιλίες ανάμεσα στις αρχές, την αντιπολίτευση και την ευρύτερη κοινωνία, την οικονομική ευημερία. Χωρίς να γείρει τη γεωπολιτική ζυγαριά της Λευκορωσίας ανάμεσα στην ΕΕ και τη Ρωσία», πρόσθεσε.

Δείτε επίσης:

Πηγές: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα