Διεθνή

Δένδιας: Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε τον πρόξενο ασφαλή πίσω στην Ελλάδα

Τι δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τη Γενική Γραμματέα του ΟΑΣΕ

Parallaxi
δένδιας-θα-κάνουμε-ότι-μπορούμε-για-να-712181
Parallaxi
εικόνα: Facebook

Συζήτηση με τη Γενική Γραμματέα του ΟΑΣΕ, Helga Schmid, είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας σχετικά με τη Μαριούπολη της Ουκρανίας. Στο κτίριο του ΟΑΣΕ στην ουκρανική πόλη φιλοξενείται ο Έλληνας πρόξενος και ο κ. Δένδιας σε δηλώσεις του δεσμεύτηκε ότι «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε τον Έλληνα Πρόξενο ασφαλή, πίσω στην Ελλάδα».

Ο κ. Δένδιας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους Έλληνες διπλωμάτες «που με κίνδυνο της ζωής τους, προσπάθησαν να εκκενώσουν Έλληνες πολίτες και ομογενείς από την Ουκρανία, αυτή την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Δένδια:

Είχα μια μακρά συζήτηση με τη Γενική Γραμματέα του ΟΑΣΕ, Helga Schmid, με κύριο αντικείμενο τα ζητήματα που αφορούν τη Μαριούπολη και την ασφάλεια του Έλληνα Προξένου που φιλοξενείται αυτή τη στιγμή στο κτίριο του ΟΑΣΕ στη Μαριούπολη. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε τον Έλληνα Πρόξενο ασφαλή, πίσω στην Ελλάδα.

Θα ήθελα, με αυτή την ευκαιρία, να εκφράσω τις βαθιές μου ευχαριστίες στους Έλληνες διπλωμάτες που, με κίνδυνο της ζωής τους, προσπάθησαν να εκκενώσουν Έλληνες πολίτες και ομογενείς από την Ουκρανία, αυτή την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή.

Από εκεί και πέρα, κάναμε και μια γενική επισκόπηση της εξαιρετικά δύσκολης και δυσάρεστης κατάστασης. Η ρωσική εισβολή έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα. Και συζητήσαμε πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μερικές πτυχές τους.

Διαβάστε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα