Διεθνή

Δένδιας: O Τσαβούσογλου δεσμεύθηκε να προτείνει συγκεκριμένη ημερομηνία για τις διερευνητικές

Στο θέμα της ημερομηνίας έναρξης των διερευνητικών Αθήνας - Άγκυρας αναφέρθηκε σε δήλωση του ο Ν. Δένδιας, σε Έλληνες δημοσιογράφους, μετά το πέρας των επαφών του στην Πρίστινα.

Parallaxi
δένδιας-o-τσαβούσογλου-δεσμεύθηκε-να-π-474374
Parallaxi
Εικόνα αρχείου

Στο θέμα της ημερομηνίας έναρξης των διερευνητικών Αθήνας – Άγκυρας αναφέρθηκε σε δήλωση του ο Υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, σε Έλληνες δημοσιογράφους, μετά το πέρας των επαφών του στην Πρίστινα.

Ειδικότερα, σε ερώτηση δημοσιογράφου αν υπάρχει κάποιο νεότερο για το πότε θα ξεκινήσουν οι διερευνητικές ο ίδιος δήλωσε «Η τουρκική πλευρά, ο κ. Τσαβούσογλου, δεσμεύθηκε να προτείνει συγκεκριμένη ημερομηνία. Όπως ξέρετε, η επόμενη συνάντηση πρόκειται να γίνει στην Τουρκία. Έτσι είναι η σειρά, η τελευταία είχε γίνει το 2016 στην Αθήνα, οπότε η Τουρκία που πρόκειται να φιλοξενήσει την επόμενη συνάντηση πρέπει να προτείνει και τη σχετική ημερομηνία. Αναμένουμε από την τουρκική πλευρά».

Παράλληλα, ο ίδιος ανέφερε πως «Είχα τη χαρά να βρεθώ σήμερα εδώ στην Πρίστινα, όπου συζητήσαμε θέματα που αφορούν τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή, τον διάλογο Πρίστινας-Βελιγραδίου, αλλά και τις δυνατότητες συνεργασίας με την Ελλάδα. Την επαύξηση των οικονομικών μας συναλλαγών. Ιδίως, είχαμε συζητήσεις που αφορούν τα θέματα  της ενέργειας.

Όπως ξέρετε, η κυβέρνηση καταβάλει μία μεγάλη προσπάθεια να καταστεί η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων».

Πηγή: skai.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα