Derek Culver: Ο φωτογράφος που καταγράφει τη βραχώδη τοπογραφία και τον γαλαξία
Εμπνευσμένος από τα ταξίδια, τη φύση, τη δική του εμπειρία αλλά και την ίδια τη φωτογραφία, δημιουργεί εικόνες που μοιάζουν πως ήρθαν από έναν άλλο κόσμο.
Ο επαγγελματίας αστροφωτογράφος τοπίων, Derek Culver, ταξίδεψε στο εθνικό μνημείο των βράχων των Bερμιλίων, μεταξύ της Αριζόνα και της Γιούτα, για να καταγράψει το βραχώδες τοπίο τη νύχτα. Εξοπλισμένος με μία κάμερα nikon modted astro, ο Culver καταγράφει τη βραχώδη τοπογραφία που φωτίζεται από τον ουρανό, επισημαίνοντας όχι μόνο την καμπύλη φύση του πλανήτη Γη, αλλά και τον γαλαξία.
Εμπνευσμένος από τα ταξίδια, τη φύση, τη δική του εμπειρία αλλά και την ίδια τη φωτογραφία, ο Derek Culver δημιουργεί εικόνες που μοιάζουν πως ήρθαν από έναν άλλο κόσμο. Μάλιστα, ο φωτογράφος κατάφερε να εκθέσει ένα συγκεκριμένο σημείο που ονομάζεται λευκή τσέπη. «Η λευκή τσέπη βρίσκεται κάτω από απομακρυσμένους χωματόδρομους και αμμώδεις δρόμους σε μια εξαιρετικά σκοτεινή περιοχή, ιδανική για αστροφωτογραφία», είπε στο mymodernmet. «Χρησιμοποίησα μια κάμερα nikon modded καθώς επιτρέπει επιπλέον μήκη κύματος φωτός, ενώ εμφανίζει και τα ευαίσθητα, νεφελώδη και κόκκινα χρώματα του νυχτερινού ουρανού που δεν καταγράφονται από τις περισσότερες κανονικές κάμερες».
«Στοίβαξα όλες αυτές τις εικόνες μαζί σε ένα λογισμικό που ονομάζεται pixinsight -το οποίο χρησιμοποιείται από τη NASA και άλλες διαστημικές υπηρεσίες- για την επεξεργασία φωτογραφιών που έχουν ληφθεί μέσω διαστημικών τηλεσκοπίων και την εξαγωγή δεδομένων από εικόνες που χρησιμοποιούν μαθηματικούς μέσους όρους και έννοιες φωτομετρίας», είπε. «Τότε πήρα αυτή τη στοίβα από εικόνες και την έβαλα πάνω από το πρώτο πλάνο των βράχων που πήρα στο λυκόφως νωρίτερα το βράδυ!».
Στην ιστοσελίδα του μπορείτε να μάθετε περισσότερα για αυτόν και τη διαδικασία επεξεργασίας των εικόνων του, καθώς μοιράζεται μαθήματα αστροφωτογραφίας. Μπορείτε επίσης να τον ακολουθήσετε στο instagram εδώ: @clanger_mcbanger.
Πηγή: designboom.com