Ελλάδα

Δερμιτζάκης: Πρέπει να αρχίσει να «ανοίγει» η Ελλάδα

Σύμφωνα με τον κ. Δερμιτζάκη, δεν έχουμε δει όλο το αποτέλεσμα των γιορτών, καθώς τα Θεοφάνεια δεν έχει φανεί ακόμα πόσο επίπτωση είχανε.

Parallaxi
δερμιτζάκης-πρέπει-να-αρχίσει-να-ανο-684967
Parallaxi

Ότι πρέπει να αρχίσει να «ανοίγει» η Ελλάδα υποστηρίζει ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Δερμιτζάκη, δεν έχουμε δει όλο το αποτέλεσμα των γιορτών, καθώς τα Θεοφάνεια δεν έχει φανεί ακόμα πόσο επίπτωση είχανε.

«Υπάρχει το ρίσκο να έχουμε κάποια μεγάλη επίπτωση, όμως το καλό στοιχείο με αυτό είναι ότι είναι μια μέρα, όποτε αν δούμε μια αύξηση των κρουσμάτων για εκείνη τη μέρα, ελπίζω να μην σταθεροποιηθεί μεγάλη αλλά να μειωθεί πάλι και λόγω του νέου lockdown».

Για το άνοιγμα του λιανεμπορίου ανέφερε, μιλώντας στο Mega, ότι «νομίζω ότι θα πρέπει να “ανοίγει” η Ελλάδα καθώς δεν είναι πολύ κλειστή και το lockdown αυτό δεν αποδίδει όπως πρέπει και επειδή δεν λειτουργεί όπως πρέπει μιλάμε για μεταδόσεις που γίνονται μέσω “παρανομιών” των κανόνων του lockdown. Πρέπει να δοθεί στον κόσμο μια συντεταγμένη έξοδος η οποία να του επιτρέπει να κάνει κάποιες δραστηριότητες».

Πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία προσεκτικά με κανόνες

Σχετικά με το σχολεία συμπλήρωσε πως είναι καλό που ανοίγουν και πως ελπίζει ότι θα ανοίξουν και τα γυμνάσια και τα λύκεια καθώς χαλαρώνει κάπως την οικογένεια.

«Δεν λέω να βγαίνουμε έξω, να πηγαίνουμε σε μπαρ και να διασκεδάζουμε», διευκρίνισε.

«Μιλάω για κάτι πολύ συντεταγμένο, πολύ προσεκτικά και πάντα πολύ αυστηρά με μάσκα, αποστάσεις και υγιεινή χεριών».

Πώς θα προχωρήσει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα

Σχετικά με τους εμβολιασμούς σημείωσε ότι «η υπεροργάνωση δεν κάνει καλό», σχολιάζοντας παράλληλα και το σχέδιο εμβολιασμού του Ισραήλ.

«Χρειάζεται να βάλουμε κάποιους βασικούς κανόνες και από ‘κει και πέρα να γίνονται εμβολιασμοί μαζικά, διότι όταν προσπαθούσε να προτεραιοποιήσουμε την κάθε λεπτομέρεια καθυστερούμε πάρα πολύ για να βρούμε τον τρόπο και τη σειρά να γίνει αυτό» είπε.

Ενώ συνέχισε:

«Για παράδειγμα, αν γινόντουσαν όλα τα εμβόλια την ημέρα που τα πήραμε και δεν είχαμε μετά από 21 μέρες για τους ίδιους, θα είχαμε πρόβλημα. Άρα θα πρέπει να γίνει με τέτοιο ρυθμό που να ταιριάζει με την διαθεσιμότητα της δεύτερης δόσης από μια άλλη παρτίδα η οποία θα φτάσει».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η Ελλάδα ξεκινάει αργά ενώ θα πρέπει να είναι έτοιμη η κυβέρνηση να αυξήσουμε τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε τον εμβολιασμό.

Πηγή: MEGA / CNN

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα