Διαφωνία των δημοσκόπων για το αν θα δώσουν Exit Poll

Τι ώρα βγαίνει το Exit Poll και τι ώρα θα ξέρουμε τα αποτελέσματα και το νικητή.

Parallaxi
διαφωνία-των-δημοσκόπων-για-το-αν-θα-δώ-752327
Parallaxi

Διαφωνία υπήρχε νωρίτερα κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των δημοσκοπικών εταιρειών, ενόψει του Exit Poll.

Οι συμμετέχοντες δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν ως προς το αν πρέπει, τελικώς, να δοθεί στη δημοσιότητα το αποτέλεσμα.

Τουλάχιστον τρεις εκπρόσωποι είπαν ότι αυτό θα είναι μακριά από το επίσημο τελικό αποτέλεσμα των εκλογών.

Κι αυτό διότι αρκετοί ψηφοφόροι δεν επιθυμούσαν να συμμετάσχουν και να ενημερώσουν τις εταιρείες για το τι επέλεξαν να ψηφίσουν.

Η άλλη πλευρά θεώρησε ότι παρά τις αρνήσεις των ψηφοφόρων να συμμετάσχουν στη διαδικασία του Exit Poll, το αποτέλεσμα θα είναι αξιόπιστο σε σχέση με το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών.

Αναμένεται, πάντως, να δούμε κανονικά το Exit Poll.

Τι ώρα βγαίνει το Exit Poll

Στις 7 το απόγευμα που κλείνουν οι κάλπες έρχεται και η πρώτη εικόνα του εκλογικού αποτελέσματος, με τα ιδιωτικά κανάλια να μεταδίδουν το κοινό exit poll που θα διεξαχθεί από κοινού από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων ALCO, MARC, METRON ANALYSIS, MRB, Pulse και GPO.

Το κοινό exit poll θα γίνει για λογαριασμό του Mega (Metron Analysis), Open (ΜRB), Star (GPO), Alpha (Alco), ΑΝΤ1 (Marc) και ΣΚΑΪ (Pulse).

Τι ώρα θα ξέρουμε τα αποτελέσματα και το νικητή

Φέτος, τα αποτελέσματα θα τα γνωρίζουμε πολύ νωρίς, με τα μεταμεσονύκτια θρίλερ να ανήκουν στο παρελθόν, Συγκεκριμένα η Singular Logic σε ενημέρωση που έκανε στους δημοσιογράφους, ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 20:30, θα έχουμε εικόνα για τα αποτελέσματα σε πάνω από το 10% της επικράτειας. Το 10% θεωρείται το όριο για να έχουμε ένα πρώτο ασφαλές αποτέλεσμα.

«Ασφαλές αποτέλεσμα μέχρι τις 20:30, συν πλην 0,5%» ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής της Singular Logic κ. Δημήτρης Μπακάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Από εκεί και πέρα, η εταιρία εκτίμησε ότι το νωρίτερο στις 21:00 και μέχρι τις 22:00, θα έχει ενσωματωθεί το 80%-90% των εκλογικών αποτελεσμάτων σε όλη τη χώρα.

Τι ώρα θα ανακοινωθούν σταυροί και βουλευτές

Τα αποτελέσματα της «μάχης» για τους σταυρούς που κάποτε κρατούσε 24ωρα, για τις εκλογές 2023, θα έρθουν περίπου στις 12 τα μεσάνυχτα με 1 τα ξημερώματα.

Πηγή: ieidiseis 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα