Top

Διαμαρτυρία γονέων και μαθητών στην Πλατεία Αιγινίου μετά τη «σύλληψη» του γυμνασιάρχη

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις για το ακραίο περιστατικό

Parallaxi
διαμαρτυρία-γονέων-και-μαθητών-στην-π-855205
Parallaxi

Συγκέντρωση διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην Πλατεία του Αιγινίου από γονείς, τοπικούς συλλόγους και μαθητές. Οι συμμετέχοντες διαμαρτυρήθηκαν για την απαγωγή του διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου που έγινε σήμερα νωρίς το πρωί από ομάδα ατόμων που αυτοαποκαλούνται “Θεματοφύλακες του Συντάγματος”.

«Θεματοφύλακες» με παρελθόν σε επιθέσεις εναντίον βουλευτή

Η είδηση της σύλληψης του διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου (παραβιάζοντας το ίδιο το Σύνταγμα της Ελλάδος) από μια ομάδα ακροδεξιών αντιεμβολιαστών που αυτοαποκαλείται «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», απασχολεί τις τελευταίες ώρες την επικαιρότητα της Πιερίας, αλλά και της χώρας και προκαλεί έντονες αντιδράσεις.

Οι πληροφορίες του eptanews.gr αναφέρουν ότι κάποιοι εκ των εμπλεκομένων, έχουν παρελθόν στην παραβίαση του νόμου και του Συντάγματος με τη συμμετοχή τους σε ακραίες εθνικιστικές και ακροδεξιές ομάδες. Φέρεται δε να συμμετείχαν στις επιθέσεις που δεχόταν η βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Μπέττυ Σκούφα στο σπίτι της, την περίοδο που η Βουλή συζητούσε τη Συμφωνία των Πρεσπών (Χειμώνας 2019).

Σωματείο Επαγγελματιών Εμπόρων και Βιοτεχνών Αιγινίου

Το Σωματείο καταδικάζει απερίφραστα την απρόκλητη και απάνθρωπη επίθεση στο Διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου. “Στηρίζουμε και στεκόμαστε στο πλευρό, τόσο του Διευθυντή, όσο και όλων των εκπαιδευτικών μας, που προσπαθούν, παρ’ όλες τις δυσκολίες, να κρατήσουν τα σχολεία ανοιχτά και ασφαλή για τα παιδιά μας” τονίζουν οι επαγγελματίες του Αιγινίου.

Θεοδωρικάκος: «Παράνομη και παράλογη» η αρπαγή του διευθυντή

Για «παράνομη και παράλογη συμπεριφορά» έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος στο περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί σε Γυμνάσιο του νομού Πιερίας, όπου αρνητές του κορονοϊού αυτοαποκαλούμενοι ως «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», «συνέλαβαν» τον διευθυντή του σχολείου και τον πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα.

Στη δήλωσή του, ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρει τα εξής: «Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία κάνουν το καθήκον τους απέναντι στην κοινωνία για την υγεία και ασφάλεια όλων των πολιτών. Η αρπαγή σήμερα του διευθυντή Γυμνασίου στην Πιερία από μια ομάδα φανατικών και αλλοπρόσαλλων ατόμων αποτελεί ασφαλώς παράνομη και παράλογη συμπεριφορά. Όποιοι προκαλούν καθ’ αυτόν τον τρόπο την Ελληνική κοινωνία με εγκληματικές πράξεις παραπέμπονται κατευθείαν από την Ελληνική Αστυνομία στη Δικαιοσύνη».

Κακουργηματική δίωξη που αφορά στο αδίκημα της αρπαγής από κοινού ασκήθηκε σε βάρος των 11 συλληφθέντων της εν λόγω ομάδας.

Πιερία: Οι ακροδεξιοί αντιεμβολιαστές είχαν βάλει στο στόχαστρο το σχολικό συγκρότημα του Αιγινίου

Κεραμέως: Αδιανόητη η επίθεση

«Αδιανόητη» χαρακτηρίζει Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε ανάρτησή της στο twitter, χαρακτήρισε «αδιανόητη» την επίθεση και ανέφερε πως «έχουν ήδη επιληφθεί της υπόθεσης οι αρμόδιες αρχές».

Ολόκληρη η ανάρτηση:

«Είμαστε από την πρώτη στιγμή δίπλα στον Γυμνασιάρχη Πιερίας. Η επίθεση που δέχτηκε ήταν αδιανόητη. Μίλησα μαζί του και με τoν Αστυνομικό Διευθυντή της περιοχής. Θα προστατεύσουμε με κάθε μέσο την εκπαιδευτική μας κοινότητα. Έχουν ήδη επιληφθεί της υπόθεσης οι αρμόδιες αρχές».

ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ: Παιδεία, υγεία και δημοκρατία τα θύματα της πανδημίας της κυβερνητικής αδιαφορίας

Ο Τομέας Παιδείας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πιερίας σε ανακοίνωση του καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση-απαγωγή του συναδέλφου εκπαιδευτικού Γυμνασιάρχη Αιγινίου.

Όπως τονίζει “η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να αναλάβει τις ευθύνες της και να προστατεύσει εκπαιδευτικούς και μαθητές από ακραίες ομάδες. Η αδιαφορία της για τη δημόσια παιδεία οδηγεί τα σχολεία μας στην απόλυτη υποβάθμιση. Τα σχολεία είναι χώρος παιδείας, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, είναι φάροι πολιτισμού. Η λύση στην αμάθεια και τη βία είναι η παιδεία. Καλούμε την κυβέρνηση να εφαρμόσει τις τεκμηριωμένες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την προστασία της υγείας της σχολικής κοινότητας της χώρας και να εγγυηθεί την ασφάλεια όλων των μαθητών και εκπαιδευτικών. Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, όλη την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα της Πιερίας σε επιφυλακή. Όχι στον διχασμό, όχι στην τρομοκρατία. Ναι στη δημόσια παιδεία και τη δημόσια υγεία. Η δημοκρατία θα νικήσει”.

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα