Διαμαρτυρία με άδειες καρέκλες σε 50 ελληνικές πόλεις

Θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 20:00 σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Parallaxi
διαμαρτυρία-με-άδειες-καρέκλες-σε-50-ελλ-591436
Parallaxi

Ραντεβού σε κεντρικές πλατείες σε όλη την Ελλάδα ο κλάδος της εστίασης μέσω του Empty Chairs

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων γνωστοποίησε ότι θα συμμετάσχει στην πανευρωπαϊκή εκδήλωση διαμαρτυρίας «άδειες καρέκλες» («empty chairs»), η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 20:00 σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Τις εκδηλώσεις θα υλοποιήσουν οι πρωτοβάθμιοι σύλλογοι.

Η διαμαρτυρία αποτελεί μια συμβολική βουβή πράξη του κλάδου της εστίασης και διασκέδασης, την οποία θα υλοποιηθεί από την ΠΟΕΣΕ, χωρίς την παρουσία των ανθρώπων του κλάδου. Αίτημα είναι η εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων για την επιβίωση των επαγγελματιών του κλάδου της εστίασης και διασκέδασης.

Με άδειες καρέκλες θα γεμίσουν σήμερα το βράδυ κεντρικές πλατείες όπως αυτή του Συντάγματος στην Αθήνα και του Γεωργίου στην Πάτρα αλλά και χώροι γύρω από τοπόσημα όπως ο Λευκός Πύργος στην Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της μαζικής κινητοποίησης του κλάδου της εστίασης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο News24/7 ο κ. Γιώργος Καβαθάς, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), που ηγείται της κίνησης, εκδηλώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν σε πάνω από 50 σημεία σε όλη την Ελλάδα. Με την κίνηση αυτή οι επαγγελματίες του χώρου θέλουν να εκφράσουν την ανησυχία τους λίγο πριν την άρση των μέτρων και στον δικό τους κλάδο. Το 80% δεν σκοπεύει να ανοίξει Όπως δήλωσε ο κ. Καβαθάς “σχεδόν το 80% των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εστίασης και του καφέ δηλώνουν ότι δεν σκοπεύουν να ανοίξουν μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων καθώς με τα μέτρα που έχει ανακοινωθεί θα απολεσθεί τουλάχιστον το 60% της δυναμικότητας των περισσοτέρων καταστημάτων”.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα