Ελλάδα

Διαμαρτυρίες από τις «κόκκινες» περιοχές για τα σχολεία

Χαρακτηρίζουν «παράδοξη» την επαναλειτουργία των σχολείων στις περιοχές τους

Parallaxi
διαμαρτυρίες-από-τις-κόκκινες-περι-707941
Parallaxi
Μάριος Δαδούδης

Επαναλειτουργούν από χθες τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί σε όλη την χώρα, μετά από δύο μήνες «λουκέτου».

Εντούτοις, σε περιοχές που έχουν αυξημένο ιικό φορτίο και βρίσκονται σε πιο αυστηρό lockdown, οι δημοτικές αρχές, διαμαρτύρονται για την επιστροφή των μαθητών στις τάξεις, εκτιμώντας ότι αυτό θα συντελέσει στην διασπορά της νόσου.

Ενδεικτικά είναι τα παραδείγματα της Καλύμνου και της Βοιωτίας, όπου αμφοτέρων βρίσκονται υπό αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα, καθώς υπήρξε εκτεταμένη διασπορά κορωνοϊού και συρροή κρουσμάτων.

Επομένως, όπως εξήγησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο δήμαρχος Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης, το αίτημα του προς το υπουργείο Παιδείας ήταν να μην ανοίξουν τα σχολεία στο νησί.

«Ζητήσαμε να μην ανοίξουν τα σχολεία, όλες οι δημοτικές παρατάξεις διότι η μαθητική κοινότητα είναι 1500 άτομα. Εν τω μεταξύ είμαστε στην κόκκινη περιοχή» σημείωσε, λέγοντας ότι χθες το 30% των μαθητών δεν πήγαν στο σχολείο οικειοθελώς.

Παράλληλα, ο δήμαρχος, ενημέρωσε όπως είπε για το αίτημα του την γενική γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, την κ. Γκίκα, αλλά και τον Σωτήρη Τσιόδρα προσωπικά.

«Χθες άνοιξε μια δομή για άτομα με ειδικές ανάγκες. Σήμερα κλείνει λόγω κρούσματος» ανέφερε, τονίζοντας πως «εάν εδώ υπάρχει εξάπλωση του ιού εδώ, τα πράγματα θα είναι δύσκολα».

«Γιατί η υπουργός έχει αυτή τη στάση; Να δώσουν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής για το άνοιγμα των σχολείων στις κόκκινες περιοχές. Γιατί μας αντιμετωπίζουν έτσι;» σημείωσε ο δήμαρχος της Καλύμνου.

Η «κόκκινη» Βοιωτία

«Πολύ δύσκολα» χαρακτήρισε τα πράγματα ο δήμαρχος Διστόμου, Αράχωβας και Αντίκυρας, Γιάννης Σταθάς.

Όπως εξήγησε, η εκτεταμένη διασπορά σε Αλίαρτο, Λιβαδιά και Θήβα, οδήγησε σε λουκέτο όλο το νομό. Μάλιστα, σε ότι αφορά στον Αλίαρτο, επισήμανε ότι η διασπορά προήλθε από κηδεία.

Έτσι, με τη σειρά του, αποκάλεσε «παράδοξη» την επαναλειτουργία των σχολείων, καθώς, συνέχισε, επικρατεί συνωστισμός έξω από τα σχολεία.

«Είναι ένα λάθος μήνυμα που μπερδεύει τον κόσμο» υπογράμμισε.

ΠΗΓΗ: MEGA / vradini.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα