Top

Διασωληνώθηκε 24χρονος μη εμβολιασμένος- Τα νεότερα για το διασωληνωμένο 2,5 μηνών βρέφος

Η πορεία επίσης των εμβολιασμών έως τώρα.

Parallaxi
διασωληνώθηκε-24χρονος-μη-εμβολιασμέν-841420
Parallaxi
Πηγή: SOOC

Στη ΜΕΘ κορωνοϊού του Νοσοκομείου Λαμίας, νοσηλεύτηκε 24χρονος ανεμβολίαστος, εξαιτίας των επιπλοκών που εμφανίστηκαν λόγω του ιού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Lamiareport.gr, ο 24χρονος διεκομίσθη την Τρίτη, 16/11, στο Νοσοκομείο Λαμίας όπου και πραγματοποιήθηκε η εισαγωγή του για την Κλινική ήπιας νοσηλείας. Όμως δυστυχώς η κατάσταση του παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και χρειάστηκε να διασωληνωθεί.

Τέλος, το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι στο Πέτρινο κτίριο του Νοσοκομείου, νοσηλεύεται και ο 22χρονος αδερφός του 24χρονου, ο οποίος έχει νοσήσει και αυτό από βαριά μορφή της covid-19, ενώ παράλληλα και αυτός δεν είχε εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Πάτρα: Μικρή βελτίωση για το διασωληνωμένο 2,5 μηνών βρέφος

Ευχάριστη εξέλιξη σημειώθηκε όσον αφορά την υγεία του 2,5 μηνών βρέφους από το Αγρίνιο, το οποίο νοσηλεύεται διασωληνομένο στην Πάτρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο διευθυντής της ΜΕΘ ανέφερε πως έχει καλυτερεύσει η οξυγόνωση του παιδιού, με την εξέλιξη αυτή να αποτελεί μικρό αλλά θετικό σημάδι

Υπενθυμίζεται πως το βρέφος μολύνθηκε με κορωνοϊό και διασωληνώθηκε μετά από σοβαρές επιπλοκές στην υγεία του.

Ηράκλειο: Γονείς δεν επιτρέπουν στο παιδί τους να πάει στο σχολείο

Αρνητές γονείς στο Ηράκλειο Κρήτης, δεν επιτρέπουν στο παιδί τους να υποβληθεί σε self test, έτσι ώστε να μπορέσει να προσέλθει στη σχολική αίθουσα και να παρακολουθήσει τα μαθήματα του.

Συγκεκριμένα, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση του Νομού Ηρακλείου Γιάννης Καραγιαννίδης, μίλησε στον Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA για αυτό το απίστευτο περιστατικό. Όπως τόνισε ο κ. Καραγιαννίδης, οι γονείς αρνούνται να δηλώσουν στην πλατφόρμα το self test του παιδιού τους και έτσι ο μαθητής κινδυνεύει να χάσει τη σχολική χρονιά.

«Έχουμε μέχρι τώρα μια περίπτωση μόνο στην επαρχία του νομού. Κατά τα λοιπά, δεν έχουμε άλλες υποθέσεις, έχουμε προσπαθήσει με κάθε τρόπο να δώσουμε στους γονείς να καταλάβουν, ότι είναι βάρος στο παιδί, όμως θα διευθετηθεί σύντομα» σημείωσε ο κ. Καραγιαννίδης.

Το παιδί μέχρι τώρα απουσιάζει από το σχολείο, ωστόσο οι καθηγητές προσπαθούν να καλύψουν όπως μπορούν τις εκπαιδευτικές ανάγκες. «Οι γονείς είναι ανένδοτοι, προσπαθούμε να αλλάξουν γνώμη και να δούμε πως θα επιστρέψει το παιδί στην μαθησιακή διαδικασία».

Μάλιστα, ο κ. Καραγιαννίδης επεσήμανε πως ο μαθητής θέλει να παρακολουθεί το μάθημα και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα δρομολογηθεί μια λύση.

Αυτή είναι η νέα επιτροπή εμπειρογνωμόνων- Επικεφαλής ο Σωτήρης Τσιόδρας

Σε ικανοποιητικούς ρυθμούς η τρίτη δόση, έχουν ήδη εμβολιαστεί πάνω από 900.000 πολίτες

Αύξηση εμφανίζουν οι εμβολιασμοί κατά της covid-19, μετά την λήψη μέτρων για την αναχαίτιση της πανδημίας, τόσο για την πρώτη όσο και για την τρίτη δόση, ενώ αναμένεται νέα ώθηση τις επόμενες μέρες.

Ήδη από τα προηγούμενα μέτρα φαίνεται ότι υπάρχει μια ένταση στους εμβολιασμούς, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Τα προγραμματισμένα ραντεβού μέχρι χθες (για όλες τις δόσεις εμβολίου) ξεπερνούν τις 900.000.

Ειδικά η τρίτη δόση κινείται σε πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς και το μήνυμα που δίνεται με την επιλογή λήξης της ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού στους 7 μήνες για τους άνω των 60 ετών από 13 Δεκεμβρίου, είναι ότι αυτοί οι πληθυσμοί οι οποίοι βρίσκονται σε μια ηλικιακή ομάδα και κινδυνεύουν πολύ περισσότερο θα πρέπει να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Καθημερινά την τελευταία εβδομάδα περίπου 70.000 πολίτες κατά μέσο όρο, κλείνουν ραντεβού για την τρίτη δόση. Αναμένεται περαιτέρω ώθηση μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας στο emvolio.gov.gr, για τον έγκαιρο προγραμματισμό ραντεβού για την αναμνηστική δόση 15 μέρες νωρίτερα από την συμπλήρωση 6μηνου από την δεύτερη δόση. Εκτιμάται ότι τα ραντεβού θα ξεπεράσουν τις 90.000. Ήδη έχουν εμβολιαστεί με την τρίτη δόση πάνω από 900.000 πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι η χορήγηση τρίτης δόσης θα γίνεται με την συμπλήρωση 6μηνου από την δεύτερη δόση με τα εμβόλια Pfizer ή AstraZeneca ή Moderna. Η αναμνηστική δόση γίνεται με mRNA εμβόλιο της Pfizer ή μισή δόση του εμβολίου της Moderna. Σε όσους εμβολιάστηκαν με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson η αναμνηστική δόση γίνεται στους δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό τους, με τα εμβόλια Pfizer, Moderna (μισή δόση) και το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Στην ειδική ομάδα των ανοσοκατασταλμένων η αναμνηστική δόση γίνεται ένα μήνα μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

Η αναγκαιότητα της τρίτης δόσης υπαγορεύεται από τη βαθμιαία μείωση των αντισωμάτων της χυμικής ανοσίας, αλλά και την λοιμογόνο δράση και τη μεταδοτικότητα των μεταλλάξεων του ιού. Η χορήγηση της ξεκίνησε στη χώρα μας το Σεπτέμβριο και στοχεύει στην ενίσχυση της ανοσίας, η οποία μειώνεται μετά την πάροδο 6 μηνών και στην μακρότερη διάρκεια της προστασίας. Αυξάνει την αντισωματική απάντηση, ιδιαίτερα σημαντική για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και μειώνει το ποσοστό της λοίμωξης από τον κορονοϊό.

Πηγές: skai.gr/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ iefimerida/ lamiareport 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα