Αεροδρόμιο βάζει χρονικό όριο στις… αγκαλιές αποχαιρετισμού

Γιατί λαμβάνεται το συγκεκριμένο μέτρο

Parallaxi
αεροδρόμιο-βάζει-χρονικό-όριο-στις-α-971394
Parallaxi

Αγκαλιές με χρονόμετρο θέλει να επιβάλει το αεροδρόμιο Dunedin στη Νέα Ζηλανδία, τοποθετώντας μία πινακίδα που έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις.

Αποχαιρετιστήριες αγκαλιές με χρονικό «κόφτη» ζητάει αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με την πινακίδα οι αγκαλιές αποχαιρετισμού επιτρέπονται μέχρι τα τρία λεπτά στην ζώνη αποβίβασης. Παράλληλα, κάνοντας «χάρη» στον κόσμο, ανακοινώνει πως «για περισσότερους αποχαιρετισμούς, χρησιμοποιήστε το χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων».

Το όριο στις αγκαλιές ως μέτρο αποφυγής συνωστισμού

Αντιδράσεις, όπως είναι φυσικό έχει προκαλέσει το νέο, όντας κάπως απάνθρωπο και αρκετά περιοριστικό, σύμφωνα με τη Maureen O’Hare στην στήλη της Travel στο CNNi. Άλλοι πάλι, ασχέτως από την πινακίδα εστιάζουν στο γεγονός ότι το συγκεκριμένο αεροδρόμιο εξακολουθεί να έχει δωρεάν χώρο αποβίβασης, δεδομένης της γενικής αύξησης των τελών και των προστίμων σε άλλα αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του αεροδρομίου Dunedin, Ντάνιελ ντε Μπόνο, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο RNZ της Νέας Ζηλανδίας, παρουσίασε το όριο, ως μέτρο αποφυγής συνωστισμού και καθυστερήσεων. Μάλιστα, χαρακτήρισε τα αεροδρόμια ως «εστίες συναισθημάτων» και αναφέρθηκε σε μια μελέτη που υποδεικνύει ότι μια αγκαλιά 20 δευτερολέπτων είναι αρκετή για να πάρει μια έκρηξη της «ορμόνης της αγάπης» ωκυτοκίνης. Συν τοις άλλοις, υποστήριξε ότι η γρήγορη μετακίνηση των επιβατών, επιτρέπει σε περισσότερους ανθρώπους να κάνουν περισσότερες αγκαλιές.

Ο χώρος στάθμευσης του αεροδρομίου Dunedin επιτρέπει μια επίσκεψη 15 λεπτών δωρεάν. Για το συγκεκριμένο σημείο ο ντε Μπόνο τόνισε ότι «η ομάδα μας έχει δει ενδιαφέροντα πράγματα να συμβαίνουν όλα αυτά τα χρόνια».

Πηγή: in.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα