Διεθνή

Αυτές είναι οι καλύτερες αεροπορικές εταιρίες για το 2021 σύμφωνα με το AirlineRatings.com

Η λίστα με τις 20 καλύτερες και τα κριτήρια επιλογής τους.

Parallaxi
αυτές-είναι-οι-καλύτερες-αεροπορικές-419068
Parallaxi
Εικόνα Unsplash

Μπορεί να ήταν μια παράξενη χρονιά για την αεροπορική βιομηχανία, με πολλές εταιρείες να αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα λόγω κορονοϊού, ωστόσο με αφορμή την επανέναρξη των ταξιδιών σε πολλές χώρες, το AirlineRatings.com, δημοσίευσε την καθιερωμένη του λίστα με τις καλύτερες αεροπορικές εταιρίες για το 2021.

Το AirlineRatings.com που εδρεύει στην Αυστραλία, συντάσσει τη λίστα των καλύτερων αεροπορικών, με βάση την ηλικία του στόλου τους, τις κριτικές των πελατών, αλλά και τις υπηρεσίες τους. Φέτος, ρόλο στην αξιολόγηση έπαιξε και ο κορονοϊός,  καθώς και ο χειρισμός του από τις εταιρείες, όπως ήταν φυσικό.

Το νούμερο 1 κατάκτησε η Qatar Airways, αφήνοντας πίσω την περσινή νικήτρια, Air New Zealand, η οποία έχει φτάσει στην κορυφή έξι φορές τα προηγούμενα χρόνια, ενώ φέτος τερμάτισε δεύτερη.

Ο Geoffrey Thomas, αρχισυντάκτης του AirlineRatings.com είπε στο CNN Travel ότι ήταν η στάση της Qatar Airways απέναντι στην πανδημία αυτή που την έφερε στην πρώτη θέση. «Η Qatar Airways είχε πάντα υψηλή βαθμολογία, κερδίζοντας διάφορα βραβεία, όπως το Best Business Class, αλλά η δέσμευση της αεροπορικής εταιρείας να διατηρήσει το δίκτυο δρομολογίων της σε μεγάλο βαθμό ανοιχτό, ήταν αυτό που προσέλκυσε τους επαίνους και τις ψήφους των κριτών», σημείωσε ο Thomas.

Ο Thomas τόνισε επίσης τη σημασία των πτήσεων επαναπατρισμού της εταιρείας και τη δέσμευσή της να καταστήσει μια πτήση εν μέσω πανδημίας όσο το δυνατόν ασφαλέστερη γίνεται.

Η επιρροή της πανδημίας

Το AirlineRatings.com συνήθως ανακοινώνει τις κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες το Νοέμβριο, εν αναμονή του επόμενου έτους. Η πανδημία όμως τους ανάγκασε να κάνουν μια αλλαγή καθώς όπως εξηγεί ο Thomas ήθελαν να δουν πως θα ανταποκριθούν αυτές στην πανδημία, πριν κάνουν τις επιλογές τους.

Μια ακόμη αλλαγή είναι ότι δεν υπολογίστηκε από τους κριτές η κερδοφορία των εταιρειών όπως συνηθίζεται, καθώς και σε αυτό το κομμάτι η επίδραση του κορονοϊού ήταν τεράστια.

Πέρα από τις Qatar Airways και Air New Zealand στις πέντε πρώτες θέσεις βρέθηκε και η Singapore Airlines, η οποία είχε βραβευτεί ως καλύτερη το 2019, στην τρίτη θέση αυτή τη φορά, ενώ στο νούμερο τέσσερα βρίσκεται η Qantas.

Την ίδια ώρα η αεροπορική εταιρεία Aussie κατατάχθηκε ξεχωριστά ως η ασφαλέστερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο από το AirlineRatings νωρίτερα φέτος.

Στο νούμερο πέντε βρίσκεται η Emirates με έδρα το Ντουμπάι.

Εκτός από τη λίστα με τις 20 καλύτερες αεροπορικές εταιρείες, δόθηκαν βραβεία για τις γενικότερες υπηρεσίες που προσφέρουν, συμπεριλαμβανομένων αυτών της καλύτερης πρώτης θέσης (Singapore Airlines), του καλύτερου πληρώματος καμπίνας (Virgin Australia) και των καλύτερων σαλονιών αεροδρομίων (Qantas).

Εν τω μεταξύ, η αεροπορική εταιρεία EasyJet κέρδισε το καλύτερο βραβείο αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους για την Ευρώπη, ενώ η Jetstar για την Ασία / Ειρηνικό και η Southwest για την Αμερική.

Αναλυτικά η λίστα του AirlineRatings.com με τις 20 καλύτερες αεροπορικές εταιρείες για το 2021, έχει ως εξής:

1. Qatar Airways 2. Air New Zealand 3. Singapore Airlines 4. Qantas 5. Emirates 6. Cathay Pacific 7. Virgin Atlantic 8. United Airlines 9. EVA Air 10. British Airways 11. Lufthansa 12. ANA 13. Finnair 14. Japan Air Lines 15. KLM 16. Hawaiian Airlines 17. Alaska Airlines 18. Virgin Australia 19. Delta Air Lines 20. Etihad Airways

Με πληροφορίες από CNN

Δείτε επίσης

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα