Η αγαπημένη σημαία του Pride στο Design Museum

Το Design Museum στο Λονδίνο θέλει να διευρύνει τη μόνιμη συλλογή του, την οποία χαρακτηρίζει ως «σημαντικό αρχείο των ντιζάιν-κλειδιά που έχουν διαμορφώσει τον σύγχρονο κόσμο».

Parallaxi
η-αγαπημένη-σημαία-του-pride-στο-design-museum-211413
Parallaxi

Το Design Museum στο Λονδίνο θέλει να διευρύνει τη μόνιμη συλλογή του, την οποία χαρακτηρίζει ως «σημαντικό αρχείο των ντιζάιν-κλειδιά που έχουν διαμορφώσει τον σύγχρονο κόσμο». Κι αυτός ήταν ένας από τους λόγους που, πέρυσι, μετακόμισε στο Κένσιγκτον, στο δυτικό Λονδίνο.

Άρχισε λοιπόν να συλλέγει αξιομνημόνευτα αντικείμενα και εμβλήματα της ποπ κουλτούρας και, σ’ αυτό το πλαίσιο, αγόρασε μια σημαία του Ουράνιου Τόξου, ένα CD του Ντέιβιντ Μπόουι και ένα φρίσμπι.

Ανάμεσα στα νέα αποκτήματα του μουσείου είναι η Σημαία του Ουράνιου Τόξου που σχεδίασε στο Σαν Φρανσίσκο, το 1978, ο Τζίλμπερτ Μπέικερ, και η οποία έχει έκτοτε γίνει η αναγνωρισμένη σε όλο τον κόσμο σημαία των ΛΟΑΤ. Η κίνηση του Design Museum of London έρχεται μετά την απόκτηση Σημαίας του Ουράνιου Τόξου από το Museum of Modern Art στη Νέα Υόρκη, το 2015.

Αποκτήθηκαν επίσης κάποια από τα προσφάτως βραβευμένα ως Designs of the Year αντικείμενα, όπως το άλμπουμ Black Star του Ντέιβιντ Μπόουι και το Space Cup, το φλιτζάνι που σχεδιάστηκε για να πίνουν καφέ οι αστροναύτες σε μηδενική βαρύτητα.

Τέλος, αγοράστηκαν και κάποια αντικείμενα που εκτίθενται στην τρέχουσα περιοδική έκθεση «Callifornia: Designing Freedom», στην οποία ανιχνεύεται η επίδραση της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ στην παγκόσμια κουλτούρα και τεχνολογία. Μεταξύ αυτών, το πρωτότυπο φρίσμπι που κατασκεύασε η Wham-O Frisbee, το 1958 η κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών Atari VCS/2600, του 1997 και τα παλιά τεύχη του Whole Earth Catalogue, του περιοδικού που εξέδιδε μεταξύ 1968 και 1972 ο Στιούαρτ Μπραντ και που ήταν μια βίβλος της αντικουλτούρας.

Πηγή: ΑΠΕ, Βασίλης Τσεκούρας

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα