Επίθεση στην Άγκυρα: Εξουδετερώθηκαν δυο από τους δράστες – Στους 4 οι νεκροί (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρομοκρατικό χτύπημα τη χαρακτηρίζει το ΥΠΕΣ της χώρας - 14 τραυματίες

Parallaxi
επίθεση-στην-άγκυρα-εξουδετερώθηκαν-1232876
Parallaxi

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 14 τραυματίστηκαν στην τρομοκρατική επίθεση στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροπορικής και Διαστημικής Βιομηχανίας TUSAS στην Άγκυρα, σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Έχουμε 4 νεκρούς και 14 τραυματίες. Καταδικάζω αυτή την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση και προσεύχομαι στον Αλλάχ για έλεος στους μάρτυρες μας», ανέφερε ο Ερντογάν στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής των BRICS.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Αλί Γερλίκαγια είχε αναφέρει νωρίτερα από το σημείο της επίθεσης:

«Δύο τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν στην τρομοκρατική επίθεση στις εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροπορικής και Διαστημικής Βιομηχανίας TUSAS στην Άγκυρα στο Καχραμανκαζάν. Είθε ο Αλλάχ να ελεήσει τους μάρτυρες μας. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες μας. Καταδικάζω αυτή την αποτρόπαια επίθεση. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί με επιμονή και αποφασιστικότητα μέχρι να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης».

Το τηλεοπτικό δίκτυο Habertürk έκανε λόγο για «ομήρους», λέγοντας πως η επίθεση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Παράλληλα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν δημοσιευτεί βίντεο και φωτογραφίες στα οποία φέρονται να απεικονίζονται οι δράστες την στιγμή που πυροβολούν και μπαίνουν μέσα στο κτίριο της TUSAS.

Το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε πυροβολισμούς μετά την έκρηξη που σημειώθηκε περίπου στις 4 το απόγευμα. Στο σημείο έχουν σταλεί υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση αυτή μέχρι στιγμής.

Σε εικόνες που μεταδίδονται, φαίνεται πυκνός λευκός καπνός να υψώνεται μπροστά από την είσοδο του χώρου, που βρίσκεται περίπου 40 χλμ. από την πρωτεύουσα.

Βίντεο από την στιγμή της έκρηξης:

Σύμφωνα με πληροφορίες τουρκικών μέσων ενημέρωσης το προσωπικό οδηγήθηκε σε ασφαλή σημεία.

Επί τόπου έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας, της πυροσβεστική και ιατρική βοήθεια.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως «η Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση και έχουν οριστεί ένας αναπληρωτής Γενικός Εισαγγελέας και 8 Εισαγγελείς».

Σημειώνεται επίσης πως ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε για το τρομοκρατικό χτύπημα.

Οι δήμαρχοι Κωνσταντινούπολης και Άγκυρας σε ανακοινώσεις τους καταδίκασαν την επίθεση και εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους στις οικογένειες των ανθρώπων που σκοτώθηκαν.

Σύμφωνα με το CNN Turk, υπήρξε «ένοπλη και βομβιστική επίθεση» στην TUSAS, που θεωρείται μια πολύ κρίσιμη εγκατάσταση για την τουρκική αμυντική βιομηχανία και απασχολεί προσωπικό περίπου 15.000 ατόμων.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ένα επαγγελματικό όχημα, παγιδευμένο με εκρηκτικά ανατινάχθηκε μπροστά από την πύλη και στην συνέχεια ξέσπασαν πυροβολισμοί μεταξύ των δραστών και της ιδιωτικής ομάδας security του εργοστασίου.

Μια μεγάλη έκθεση αμυντικών και αεροδιαστημικών βιομηχανιών πραγματοποιείται αυτήν την εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη, όπου πραγματοποιήθηκε κυρίως η επίσκεψη του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών.

Ο αμυντικός τομέας, συμπεριλαμβανομένων των διάσημων μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar, αντιπροσώπευσε σχεδόν το 80% των εσόδων από τις εξαγωγές της χώρας και 10,2 δισεκατομμύρια δολάρια για το έτος 2023.

Πηγή: News 247

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα