Διεθνή

Ακυρώθηκε το Pride στη Γεωργία μετά από επίθεση ακροδεξιών

Έκαψαν σημαίες του ουράνιου τόξου.

Parallaxi
ακυρώθηκε-το-pride-στη-γεωργία-μετά-από-επί-1030758
Parallaxi

Ένας ακροδεξιός όχλος 2.000 ατόμων κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων εισέβαλαν το Σάββατο σε φεστιβάλ Pride στην Τιφλίδα της Γεωργίας με αποτέλεσμα την ακύρωσή του.

Πρόκειται για άτομα που ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο και μαζί με ορθοδόξους κληρικούς συνεπλάκησαν με την αστυνομία, όρμησαν στη σκηνή και έκαψαν σημαίες του ουράνιου τόξου.

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ ανέφεραν σε ένα tweet ότι «αναγκάστηκαν» να ακυρώσουν το φεστιβάλ και να «εκκενώσουν» την περιοχή.

«Το υπουργείο Εσωτερικών της Γεωργίας για άλλη μια φορά αμέλησε να μας προστατεύσει από βίαιες ακροδεξιές ομάδες και επέτρεψε στους όχλους να μας εμποδίσουν να ασκήσουμε την ελευθερία έκφρασης και συνάθροισης ακόμη και σε ιδιωτικό χώρο», ανέφερε το Pride της Τιφλίδας.

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτύπωναν συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και ακροδεξιών στην περιοχή του φεστιβάλ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η εκδήλωση ήταν δύσκολο να αστυνομευτεί λόγω της τοποθεσίας της.

«Οι διαδηλωτές κατάφεραν να βρουν τρόπους να εισέλθουν στην περιοχή της εκδήλωσης, αλλά καταφέραμε να απομακρύνουμε τους συμμετέχοντες στο Pride και τους διοργανωτές. Κανείς δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του περιστατικού και η αστυνομία λαμβάνει τώρα μέτρα για τη σταθεροποίηση της κατάστασης», είπε ο αξιωματούχος.

*Με πληροφορίες από BBC, CNN, LIFO

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα