Διεθνή

Αλβανία: Ένοχος ο Μπελέρης – Καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκισης

«Ήταν μια δίκη παρωδία» - Ολόκληρη η πρώτη δήλωση του μετά την καταδίκη

Parallaxi
αλβανία-ένοχος-ο-μπελέρης-καταδικά-1006692
Parallaxi

Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης, με το αλβανικό δικαστήριο να τον καταδικάζει σε δύο χρόνια φυλάκισης. Παράλληλα, σε 18 μήνες με 3ετη αναστολή καταδικάστηκε ο στενός συνεργάτης του, Παντελής Κοκαβέσης.

Στην απολογία του, ο Φ. Μπελέρης άσκησε σφοδρή κριτική διαδικασία, κάνοντας λόγο για δίκη «που θα μπορούσε να γίνει μια φορά και έναν καιρό, αλλά όχι σε ένα ευρωπαϊκό κράτος εν έτει 2024, όπου επισήμως δεν βρισκόμαστε σε δικτατορία».

Σχολίασε, δε, πως «οι αξιότιμοι εισαγγελείς μπορούν με υπερηφάνεια να τα στείλουν στους πολιτικούς προϊσταμένους τους, μήνυμα ότι η αποστολή ολοκληρώθηκε επιτυχώς».

Η δήλωση μετά την καταδίκη του

«Ήταν μια δίκη παρωδία. Με πλαστό ποινικό μητρώο, χωρίς αποδείξεις, χωρίς άλλους μάρτυρες εκτός από έναν που χρηματιζόταν από την αστυνομία, με «διορισμένη» δικαστή, μέσα σε ένα γυάλινο κλουβί χωρίς επικοινωνία με τον δικηγόρο μου, σήμερα το αλβανικό δικαστήριο με καταδίκασε σε δύο χρόνια φυλάκισης» δήλωσε ο Φρέντι Μπελέρης, μετά την καταδίκη του από την αλβανική δικαιοσύνη.

«Το έγκλημά μου είναι ότι εμείς οι Χειμαρραίοι θέλουμε να είμαστε οι κύριοι της προγονικής μας γης. Το έγκλημά μου είναι ότι οι συμπατριώτες μου Χειμαρραίοι με εξέλεξαν Δήμαρχο ενάντια στα σχέδια του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα» δήλωσε ο Φρέντι Μπελέρης.

«Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ, αυτή είναι η Δικαιοσύνη που θέλετε για εμάς; Αφήνω τους δικαστές στη χλεύη του αλβανικού λαού. Εγώ θα συνεχίσω τον αγώνα μου για Δικαιοσύνη και Δημοκρατία στο όνομα των συμπολιτών μου. Αργά ή γρήγορα, θα βρω δικαιοσύνη. Έχω τόση υπομονή όση χρειάζεται για να φτάσω στο τέρμα αυτής της υπόθεσης» πρόσθεσε.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα