Διεθνή

Απεβίωσε σε ηλικία 102 ετών ο Αμερικανός φωτογράφος Ντέιβιντ Ντάγκλας Ντάνκαν

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το μουσείο Πικάσο της Αντίμπ.

Parallaxi
απεβίωσε-σε-ηλικία-102-ετών-ο-αμερικανός-331253
Parallaxi

Απεβίωσε σε ηλικία 102 ετών σε νοσοκομείο της Γκρας ο Αμερικανός φωτογράφος Ντέιβιντ Ντάγκλας Ντάνκαν, που έγινε διάσημος για τις φωτογραφίες που τράβηξε από τον πόλεμο της Κορέας (1950-53) για λογαριασμό του περιοδικού Life, ανακοίνωσε σήμερα το μουσείο Πικάσο της Αντίμπ.

Ο Ντέιβιντ Ντάγκλας Ντάνκαν, που ζούσε στην Κυανή Ακτή από τη δεκαετία του 1960, ήταν στενός φίλος του Ισπανού ζωγράφου και της οικογένειάς του. «Απεβίωσε από πνευμονοπάθεια περιβαλλόμενος από στενά του πρόσωπα», δήλωσε ο διευθυντής του μουσείου της Αντίμπ Ζαν-Λουί Αντράλ, επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία της τοπικής εφημερίδας Nice-Matin.

«Είχε συναντήσει τον Πικάσο το 1956 και παρέμειναν φίλοι μέχρι τον θάνατό του το 1973, και στη συνέχεια με τη χήρα του Ζακλίν και την κόρη της Κατρίν», πρόσθεσε.

Πεζοναύτης που έλαβε μέρος από το 1942 στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Ντέιβιντ Ντάγκλας Ντάνκαν θα κάνει τους στρατιώτες θέμα της δουλειάς του. Στον πρόλογο του βιβλίου του με τίτλο “This is war!” (Αυτός είναι ο πόλεμος!), που εκδόθηκε το 1951, έγραφε: «Ούτε μια αποθέωση σε αυτό το βιβλίο, ούτε ένα συμπέρασμα που κάνει πάταγο. Απλώς η επιθυμία να δείξω λίγο πώς ένας άνθρωπος πρέπει να υποφέρει όταν η χώρα του αποφασίζει να μπει στον πόλεμο».

Μέχρι τον θάνατό του θα σημαδευτεί από αυτό το ρεπορτάζ εν μέσω πολέμου στην Κορέα και θα είναι σφοδρός επικριτής των πολέμων που προκαλούν τραγωδίες.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα