Διεθνή

Απίστευτες εικόνες στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ – Αστυνομική βία

Οι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν ήδη στα πανεπιστήμια του Τέξας και της Νότιας Καλιφόρνιας συλλαμβάνοντας δεκάδες φοιτητές

Parallaxi
απίστευτες-εικόνες-στα-πανεπιστήμια-1152331
Parallaxi

Με το φοιτητικό κίνημα κατά του Ισραήλ για τον πόλεμο στη Γάζα να εξαπλώνεται στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, οι διοικήσεις εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, δεχόμενες ισχυρές πολιτικές πιέσεις, αποφασίζουν η μία μετά την άλλη να προχωρήσουν σε βίαιη διάλυση των κινητοποιήσεων και των καταλήψεων στις πανεπιστημιουπόλεις.

Οι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν ήδη στα πανεπιστήμια του Τέξας και της Νότιας Καλιφόρνιας συλλαμβάνοντας δεκάδες φοιτητές με τις εικόνες να θυμίζουν την καταστολή των νέων του αντιπολεμικού κινήματος της δεκαετίας του ’60.

Στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια, η αστυνομία προχώρησε σε έφοδο, συγκρούστηκε με τους διαδηλωτές και προχώρησε σε τουλάχιστον 100 συλλήψεις. Ίδιες εικόνες και στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, στο Όστιν, όπου οι αρχές προχώρησαν σε δεκάδες συλλήψεις, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες πάνω από 30. Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν και ένας φωτογράφος του Fox 7.

Εν τω μεταξύ, στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια η προθεσμία που είχε δοθεί για διάλυση της κατάληψης έως το μεσημέρι της Τετάρτης επεκτάθηκε για άλλες 48 ώρες και οι διαπραγματεύσεις μεταξύ διοίκησης και φοιτητών συνεχίζονται. Ο πρόεδρος της Βουλής Μάικ Τζόνσον κάλεσε την πρόεδρο του Πανεπιστημίου να παραιτηθεί εάν δεν μπορεί να επιβάλει την τάξη στην Πανεπιστημιούπολη.

Στο Χάρβαρντ, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η κατάληψη, η διοίκηση έκλεισε τις πύλες του πανεπιστημίου, ώστε να διακόψει την πρόσβαση. Ωστόσο αρκετός κόσμος παραμένει με σκηνές στην πανεπιστημίουπολη.

Εν τω μεταξύ, στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια η προθεσμία που είχε δοθεί για διάλυση της κατάληψης έως το μεσημέρι της Τετάρτης επεκτάθηκε για άλλες 48 ώρες και οι διαπραγματεύσεις μεταξύ διοίκησης και φοιτητών συνεχίζονται. Ο πρόεδρος της Βουλής Μάικ Τζόνσον κάλεσε την πρόεδρο του Πανεπιστημίου να παραιτηθεί εάν δεν μπορεί να επιβάλει την τάξη στην Πανεπιστημιούπολη.

Στο Χάρβαρντ, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η κατάληψη, η διοίκηση έκλεισε τις πύλες του πανεπιστημίου, ώστε να διακόψει την πρόσβαση. Ωστόσο αρκετός κόσμος παραμένει με σκηνές στην πανεπιστημίουπολη.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα