Διεθνή

Αυστραλία: «Καμπάνα» σε άνδρα που έκανε σερφ με τον… πύθωνά του

Δεν διέθετε άδεια για να έχει το ερπετό σε δημόσιο χώρο

Parallaxi
αυστραλία-καμπάνα-σε-άνδρα-που-έκαν-1058437
Parallaxi

Αυστραλός σέρφερ εθεάθη πάνω στη σανίδα του με έναν πύθωνα τυλιγμένο γύρω από το λαιμό του. Ο ατρόμητος σέρφερ προκάλεσε αναταραχή στην Χρυσή Ακτή της Αυστραλίας μετά την εμφάνιση υλικού που τον δείχνει να “σκίζει” τα γαλαζοπράσινα κύματα, ενώ κουβαλάει τον πύθωνα πάνω του.

Όμως οι αρχές δήλωσαν ότι δεν διέθετε άδεια για να έχει το ερπετό σε δημόσιο χώρο και του επέβαλαν πρόστιμο 2.322 αυστραλιανών δολαρίων (1.500 δολάρια).

“Για να βγάλει κανείς ένα ζώο σε δημόσιο χώρο ή να το επιδείξει απαιτείται ξεχωριστή άδεια“, ανέφερε τη Δευτέρα σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Επιστημών του Κουίνσλαντ. “Τα φίδια είναι προφανώς ψυχρόαιμα ζώα και ενώ μπορούν να κολυμπήσουν, γενικά αποφεύγουν το νερό. Ο πύθωνας θα έβρισκε το νερό εξαιρετικά κρύο και τα μόνα φίδια που θα έπρεπε να βρίσκονται στον ωκεανό είναι τα θαλάσσια φίδια” προσθέτει η ανακοίνωση.

Οι πύθωνες είναι μη δηλητηριώδη φίδια που μπορούν να φτάσουν σε μήκος τα τρία μέτρα (περίπου 10 πόδια), τυλίγονται γύρω από το θήραμά τους και το σφίγγουν μέχρι να πνιγεί. Τρώνε κυρίως πουλιά, σαύρες και άλλα μικρά θηλαστικά.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα