Με πτήσεις και προς την Ελλάδα επιστρέφει στις 15 Ιουνίου η Brussels Airlines

Το θερινό της πρόγραμμα πτήσεων με 59 προορισμούς σε 33 χώρες.

Parallaxi
με-πτήσεις-και-προς-την-ελλάδα-επιστρέ-553122
Parallaxi

Με περιορισμένο στο 30% το ευρωπαϊκό και στο 40% το υπόλοιπο πτητικό της πρόγραμμα επιστρέφει από τις 15 Ιουνίου στους αιθέρες έπειτα από παύση 12 εβδομάδων η Brussels Airlines, με πτήσεις και προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, από τις 15 Ιουνίου έως τις 31 Αυγούστου η εταιρία θα φθάσει σταδιακά να εξυπηρετεί 59 προορισμούς σε 33 χώρες της Ευρώπης, της Ασίας, της Αφρικής και των ΗΠΑ. Όπως επισημαίνει η Brussels Airlines, το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί προκειμένου να εξυπηρετήσει κατ΄αρχάς κυρίως την ζήτηση για προορισμούς διακοπών, με βάση τους νέους κανόνες, αλλά και τα ισχύοντα σε κάθε χώρα. Στόχος είναι μέχρι τον Αύγουστο η εταιρία να πραγματοποιεί 240 πτήσεις την εβδομάδα. «Στην Ευρώπη, θα εξυπηρετούνται 45 προορισμοί σε 20 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Γαλλία και η Δανία», αλλά και κάποιοι επαγγελματικοί προορισμοί με μεγάλη ζήτηση, όπως το Βερολίνο, η Γενεύη και το Λονδίνο, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ενόψει της επανέναρξης της δραστηριότητάς της, η Brussels Airlines, θυγατρική του Ομίλου Lufthansa, εφαρμόζει ειδικά μέτρα απολύμανσης των αεροσκαφών της, ενώ υποχρεωτική θα είναι και η χρήση μάσκας από πλήρωμα και επιβάτες. Στόχος της εταιρίας είναι η αποκατάσταση του 50% του συνολικού πτητικού της προγράμματος έως το τέλος του έτους, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Ντίτερ Φρανκς.

Το ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων της Brussels Airlines θα είναι ενημερωμένο για το νέο πρόγραμμα πτήσεων από το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, ενώ η εταιρία υπενθυμίζει ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι ελαστικοί όροι αλλαγής κρατήσεων χωρίς χρέωση για ταξίδια έως το τέλος του 2021.

Η Brussels Airways θα πραγματοποιήσει το 30% του αρχικού θερινού προγράμματος πτήσεων για την Ευρώπη

Η Brussels Airlines, θυγατρική της γερμανικής Lufthansa, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα πραγματοποιήσει το 30% από το αρχικό θερινό της πρόγραμμα πτήσεων με 59 προορισμούς σε 33 χώρες από τις 15 Ιουνίου έως τις 31 Αυγούστου, λόγω της πανδημίας της COVID-19.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις αυτές θα αντιστοιχούν στο 30% του αρχικού θερινού προγραμματισμού για την Ευρώπη και στο 40% των προγραμματισμένων δρομολογίων μεγάλης απόστασης.

Οι προορισμοί στην Ευρώπη περιλαμβάνουν τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία, που είναι από τις χώρες που επλήγησαν πιο σοβαρά από την πανδημία, προς τις οποίες θα αρχίσουν να εκτελούνται πτήσεις την εβδομάδα της 15ης Ιουνίου.

Οι πτήσεις προς το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης θα ξεκινήσουν και πάλι τον Ιούλιο, ανέφερε η εταιρία σε ανακοίνωση. Στις αρχές Ιουνίου θα ανακοινώσει και νέους προορισμούς πέραν της θερινής περιόδου.

Η Brussels Airlines ανακοίνωσε αυτό τον μήνα ότι μειώνει τον στόλο της κατά 30% και το προσωπικό της κατά ένα τέταρτο προκειμένου να διασφαλίσει την επιβίωσή της μετά την πανδημία.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα