Διεθνή

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Στο νοσοκομείο μετά την ανατροπή της καταδίκης του

«Έχει πολλά προβλήματα. Κάνει κάθε είδους εξετάσεις. Είναι κάπως σαν ναυάγιο όσον αφορά την υγεία του»

Parallaxi
χάρβεϊ-γουάινστιν-στο-νοσοκομείο-μετ-930576
Parallaxi

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε μετά την ανατροπή της καταδίκης του ο Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, o πρώην μεγιστάνας του κινηματογράφου νοσηλεύεται στo Νοσοκομείο Bellevue στη Νέα Υόρκη για εξετάσεις, είπε ο δικηγόρος του, και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στις φυλακές στο νησί Ρίκερς.

Ο δικηγόρος του 72χρονου, Άρθουρ Αϊντάλα είπε ότι οι γιατροί του σχεδίαζαν να κάνουν πολλές εξετάσεις στον Γουάινστιν προτού επιστρέψει στο συγκρότημα των φυλακών του νησιού Ρίκερς.

«Ο Γουάινστιν είναι κάπως σαν ναυάγιο όσον αφορά την υγεία του»

«Έχει πολλά προβλήματα. Κάνει κάθε είδους εξετάσεις. Είναι κάπως σαν ναυάγιο όσον αφορά την υγεία του», δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ο δικηγόρος του Χάρβεϊ Γουάινστιν, που φέρεται να νοσηλεύεται μετά την ανατροπή μίας από τις καταδίκες του για βιασμό.

Ο δικηγόρος του συνέχισε λέγοντας ότι ο Γουάινστιν είχε τύχει «κακής μεταχείρισης» στη φυλακή, με το προσωπικό της φυλακής να φέρεται να αρνείται να του προσφέρει «μια γουλιά νερό», φαγητό καθώς και να του δώσει το διάλειμμά του για την τουαλέτα. «Δεν του φέρθηκαν καλά… Είναι ένας 72χρονος άρρωστος άνδρας», είπε ο Αιντάλα σύμφωνα με το Associated Press.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, η ομάδα υπεράσπισης του πρώην μεγιστάνα του κινηματογράφου έχει επανειλημμένα υποστηρίξει ότι ο Γουάινστιν πάσχει από διάφορα προβλήματα υγείας, όπως καρδιακά προβλήματα, διαβήτη, υπνική άπνοια και προβλήματα με τα μάτια. Το 2021, οι δικηγόροι του είπαν ότι ο Γουάινστιν είχε χάσει τέσσερα δόντια στη φυλακή.

Την Πέμπτη, το Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του, αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ένας δικαστής επέτρεψε στους ενόρκους να δουν και να ακούσουν πάρα πολλά στοιχεία που δεν σχετίζονται άμεσα με τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε. Διέγραψε επίσης την ποινή φυλάκισης 23 ετών που του είχε επιβληθεί και διέταξε την επανάληψη της δίκης.

Θα ξαναδικαστεί ο πρώην μεγιστάνας του κινηματογράφου

Οι εισαγγελείς είπαν ότι σκοπεύουν να τον ξαναδικάσουν με την κατηγορία ότι έκανε στοματικό σεξ με τη βία σε βοηθό τηλεοπτικής και κινηματογραφικής παραγωγής το 2006 και βίασε μια επίδοξη ηθοποιό το 2013.

Ο Γουάινστιν παρέμεινε υπό κράτηση μετά την έφεση επειδή καταδικάστηκε στο Λος Άντζελες το 2022 για άλλον βιασμό και καταδικάστηκε σε 16 χρόνια φυλάκιση.

Ο δικηγόρος είπε ότι έχει προγραμματιστεί να συναντηθεί με τον Γουάινστιν τη Δευτέρα. Πρόσθεσε ότι σκοπεύει να πει σε έναν δικαστή, όταν ο Γουάινστιν πάει στο δικαστήριο την Τετάρτη στο Μανχάταν, ότι θα πρέπει να γίνει εκ νέου δίκη μετά την Εργατική Πρωτομαγιά.

Οι αντιδράσεις των ηθοποιών για την ακύρωση της καταδίκης του Γουάινστιν Η ανατροπή της καταδίκης του Γουάινστιν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα αντιμετωπίστηκε πολύ γρήγορα με αγανάκτηση. Η Άσλει Τζουντ, μια ηθοποιός που ήταν από τις πρώτες που μίλησαν για την σεξουαλική τους παρενόχληση από τον Γουάινστιν, καταδίκασε την απόφαση, λέγοντας: «Αυτό είναι άδικο για τους επιζώντες. Ακόμα ζούμε στην αλήθεια μας».

Εν τω μεταξύ, η Ροζάνα Αρκέτ, μια ηθοποιός που από τις πρώτες που μοιράστηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από τον Γουάινστιν, είπε: «Ο Χάρβεϊ καταδικάστηκε δικαίως. Είναι λυπηρό που το δικαστήριο ανέτρεψε την καταδίκη του. Ως επιζών, είμαι πέρα ​​για πέρα ​​απογοητευμένος».

Η Ρόουζ ΜακΓκόουαν, ηθοποιός που κατηγόρησε τον Γουάινστιν για βιασμό, είπε: «Ό,τι κι αν ανατρέψουν, δεν μπορούν να αλλάξουν το ποιοι είμαστε και τι γνωρίζουμε, τι έχουμε περάσει και τι μπορούμε να πετύχουμε σε αυτή τη ζωή. Δεν είμαστε θύματα. Είμαστε άνθρωποι που τραυματίστηκαν από το κακό».

Συνολικά περισσότερες από 80 γυναίκες κατηγόρησαν τον βραβευμένο με Όσκαρ παραγωγό για σεξουαλική επίθεση και παρενόχληση.

«Τα νέα σήμερα δεν είναι μόνο απογοητευτικά, αλλά είναι βαθιά άδικα», ανέφερε μια δήλωση από τους Silence Breakers, την ομάδα που βρίσκεται πίσω από το κίνημα #MeToo.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα