Διεθνή

Χούθι: Ανέλαβαν τις ευθύνες για τις επιθέσεις σε Ερυθρά Θάλασσα

Παραδέχτηκαν και ένα πλήγμα με drones στο νότιο Ισραήλ

Parallaxi
χούθι-ανέλαβαν-τις-ευθύνες-για-τις-επι-1097993
Parallaxi

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν σήμερα (26.12.2023) την ευθύνη για μια επίθεση εναντίον εμπορικού πλοίου στην Ερυθρά Θάλασσα και για ένα πλήγμα με drones στο νότιο Ισραήλ.

Ο εκπρόσωπος του στρατού των Χούθι, ο Γιαχία Σαρέα, ανέφερε ότι εκτοξεύτηκαν πύραυλοι εναντίον ενός εμπορικού πλοίου της MSC United στην Ερυθρά Θάλασσα, αφού «αγνόησε» 3 προειδοποιήσεις τους ενώ αναφέρθηκε και στις επιθέσεις με drones στην Εϊλάτ του Ισραήλ «και σε άλλες περιοχές της κατεχόμενης Παλαιστίνης».

Οι Χούθι, που ελέγχουν μεγάλο μέρος της Υεμένης, έχουν προκαλέσει αναστάτωση στο διεθνές εμπόριο εδώ και εβδομάδες, εξαπολύοντας επιθέσεις σε εμπορικά πλοία που περνούν από το στενό Μπαμπ αλ Μαντάμπ, στο νότιο άκρο της Ερυθράς Θάλασσας, σε απάντηση, όπως λένε, για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα.

Εκρήξεις στην Ερυθρά Θάλασσα σήμερα

Εκρήξεις στην Ερυθρά Θάλασσα, στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης, αναφέρθηκαν σήμερα, αφότου εθεάθησαν drones και πύραυλοι σε δύο διαφορετικά περιστατικά, έγινε γνωστό από μια βρετανική αρχή ναυσιπλοΐας.

Δύο drones παρατηρήθηκαν προτού σημειωθούν 2 εκρήξεις σε απόσταση 5 ναυτικών μιλίων από ένα πλοίο, το οποίο έπλεε 50 ναυτικά μίλια δυτικά της Χοντέιντα στις δυτικές ακτές της Υεμένης, έκανε γνωστό η υπηρεσία Επιχειρήσεων Θαλάσσιου Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO).

Σε ένα προφανώς άλλο περιστατικό, μια έκρηξη ακούστηκε και πύραυλοι εθεάθησαν σε απόσταση 4 ναυτικών μιλίων από ένα πλοίο 60 ναυτικά μίλια από την Χοντέιντα, σύμφωνα με την αρχή. Άλλη μια έκρηξη αναφέρθηκε πως σημειώθηκε σε απόσταση 0,5 ναυτικών μιλίων από τον ίδιο πλοίο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters και AFP

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα