Διεθνή

Δείτε live την ομιλία της φον ντερ Λάιεν για την κατάσταση της ΕΕ πριν τις Ευρωεκλογές

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα σκιαγραφήσει τις προτεραιότητες της Επιτροπής της για το διάστημα μέχρι τη λήξη της θητείας της

Parallaxi
δείτε-live-την-ομιλία-της-φον-ντερ-λάιεν-γι-521642
Parallaxi

Την Τετάρτη στις 10:00 (ώρα Ελλάδας), η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα απευθύνει την τελευταία ομιλία της για την κατάσταση της ΕΕ πριν τις Ευρωπαϊκές εκλογές.

Εννέα μήνες πριν από τις Ευρωπαϊκές εκλογές του Ιουνίου 2024, η πρόεδρος von der Leyen θα σκιαγραφήσει τις προτεραιότητες της Επιτροπής της για το διάστημα μέχρι τη λήξη της θητείας της. Αναμένεται να επικεντρωθεί στην ανάγκη για μια ισχυρότερη και ανθεκτικότερη Ευρωπαϊκή Ένωση, στη συνέχιση της στήριξης της ΕΕ προς την Ουκρανία στον πόλεμο κατά της ρωσικής επίθεσης, στην ενεργειακή ασφάλεια και ανεξαρτησία της ΕΕ, στη διττή πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, καθώς και στην προστασία των βασικών ευρωπαϊκών αξιών.

Στη συνέχεια, οι ευρωβουλευτές θα αξιολογήσουν το έργο της Επιτροπής και τα σχέδιά της, εκθέτοντας παράλληλα τις δικές τους προτεραιότητες. Η ετήσια συζήτηση για την κατάσταση της Ένωσης επιτρέπει στους ευρωβουλευτές να ελέγχουν το έργο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να διασφαλίσουν ότι η ΕΕ αντιμετωπίζει τις ανησυχίες των Ευρωπαίων και να συμβάλλουν στον καθορισμό της πολιτικής κατεύθυνσης της Ένωσης.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά με ελληνική διερμηνεία τη συζήτηση στο Κέντρο Πολυμέσων του ΕΚ και στο EbS.

Εναλλακτικά, παρακολουθήστε παρακάτω:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα