Διεθνή

Δημοτικές Εκλογές στην Τουρκία: Τα πρώτα αποτελέσματα σε Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα, Σμύρνη

Ποιοι προηγούνται

Parallaxi
δημοτικές-εκλογές-στην-τουρκία-τα-πρώ-1095726
Parallaxi

Τα πρώτα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών που πραγματοποιούνται σήμερα στην Τουρκία ανακοινώθηκαν μετά την άρση της απαγόρευσης μετάδοσης από το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Στην Κωνσταντινούπολη, με καταμετρημένο το 5,44%, ο Εκρέμ Ιμάμογλου καταγράφει προβάδισμα 49,68%, έναντι 42,04% που καταγράφει ο Μουράτ Κουρούμ του ΑΚΡ.
  • Στην Άγκυρα, με καταμετρημένο το 5,04% των ψήφων, ο Μανσούρ Γιαβάς συγκεντρώνει 54,76%, έναντι 37,92% που συγκεντρώνει ο υποψήφιος του ΑΚΡ Τουργκούτ Αλτιντόκ.
  • Στη Σμύρνη με 13,38% καταμετρημένο, ο Τσεμίλ Τουντσάι του CHP συγκεντρώνει 47,23%, έναντι 37,85% που συγκεντρώνει ο Χαμζά Μουντέν του ΑΚΡ.

Ο πρόεδρος του YSK κ. Γενέρ δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους δικαστές, το προσωπικό και τους υπαλλήλους μας που εργάστηκαν με μεγάλη αφοσίωση κατά τη διάρκεια των εκλογών. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που συμμορφωθήκατε με την πένθιμη απαγόρευση μετάδοσης. Θα καταθέσουμε ποινική μήνυση κατά των καναλιών που παραβιάζουν την απαγόρευση χωρίς να κάνουν δήλωση. Από τώρα, η απαγόρευση μετάδοσης έχει αρθεί».

Ερντογάν προς υποστηρικτές του: Μείνετε στις κάλπες μέχρι να οριστικοποιηθούν τα αποτελέσματα

Έκκληση να παραμείνουν στις κάλπες έως να οριστικοποιηθούν τα αποτελέσματα των εκλογών και να «στηρίξουν τη βούληση του έθνους» απηύθυνε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τους υποστηρικτές του, μέσω ανάρτησής του στα social media.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Τούρκου προέδρου:

Αγαπητοί μου σύντροφοι και σύντροφοι…

Από τις 17:00 ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία σε όλη τη χώρα.

Τώρα είναι η ώρα να προστατέψουμε τις κάλπες και τις ψήφους.

Μέχρι να καταμετρηθεί η τελευταία ψηφοφορία και να οριστικοποιηθούν τα αποτελέσματα, παρακαλώ όλους τους αδελφούς και τις αδερφές μου να μην εγκαταλείψουν τις κάλπες στις οποίες έχουν οριστεί και να στηρίξουν τη βούληση του έθνους μέχρι τέλους…

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα