Διεθνή

ΕΕ και ΝΑΤΟ βρίσκουν «ανεύθυνη» την ανάπτυξη ρωσικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία

«Η ΕΕ είναι έτοιμη να απαντήσει με περαιτέρω κυρώσεις» δήλωσε ο Ζοζέπ Μπορέλ.

Parallaxi
εε-και-νατο-βρίσκουν-ανεύθυνη-την-αν-890646
Parallaxi

Το ΝΑΤΟ επέκρινε τη Ρωσία για την «επικίνδυνη και ανεύθυνη» όπως την χαρακτήρισε ρητορική της για τα πυρηνικά, μια ημέρα αφότου ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι η Ρωσία θα τοποθετήσει τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία , αναφέρει το Reuters.

Εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ δήλωσε την Κυριακή: «Το ΝΑΤΟ επαγρυπνεί και παρακολουθούμε στενά την κατάσταση. Δεν έχουμε δει καμία αλλαγή στην πυρηνική στάση της Ρωσίας που θα μας οδηγούσε να προσαρμόσουμε τη δική μας.

Η αναφορά της Ρωσίας στην ανταλλαγή πυρηνικών από το ΝΑΤΟ είναι εντελώς παραπλανητική. Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ ενεργούν με πλήρη σεβασμό των διεθνών τους δεσμεύσεων. Η Ρωσία παραβιάζει συνεχώς τις δεσμεύσεις της για τον έλεγχο των όπλων, με πιο πρόσφατη αναστολή της συμμετοχής της στη Νέα Συνθήκη START» ανέφερε χαρακτηριστικά

Μπορέλ: Ανεύθυνη κλιμάκωση και απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια η ανάπτυξη ρωσικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία

H ανάπτυξη ρωσικών πυρηνικών όπλων στην Λευκορωσία, όπως ανακοίνωσε χθες ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα σήμαινε «ανεύθυνη κλιμάκωση και απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια», τονίζει με ανάρτησή του στο twitter ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.

Συμπληρώνει ότι «η Λευκορωσία μπορεί ακόμα να το σταματήσει, είναι επιλογή της. Η ΕΕ είναι έτοιμη να απαντήσει με περαιτέρω κυρώσεις».

Πηγή: skai.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα