Διεθνή

Εικόνες – video: Πνίγεται το Νέο Δελχί από την ατμοσφαιρική ρύπανση

Είναι σε άκρως επικίνδυνα επίπεδα για την υγεία των πολιτών

Parallaxi
εικόνες-video-πνίγεται-το-νέο-δελχί-από-τ-509052
Parallaxi

Ατμοσφαιρική ρύπανση σε επίπεδα ρεκόρ βιώνουν οι κάτοικοι στο Νέο Δελχί της Ινδίας με τους επιστήμονες να επισημαίνουν πως για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση χρειάζεται τουλάχιστον μια εβδομάδα, παρά τα έκτακτα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση.

Η κατάσταση είναι τόσο άσχημη που χθες πτήσεις αναγκάστηκαν να αλλάξουν τον τελικό τους προορισμό καθώς οι πιλότοι δεν μπορούσαν, εξαιτίας της μειωμένης ορατότητας, να προσεγγίσουν το αεροδρόμιο. Σημειώνεται πως η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι τρεις φορές πάνω από το όριο επικινδυνότητας που έχει θεσπιστεί διεθνώς.

Η πόλη έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με τις αρχές να έχουν σταματήσει όλες τις κατασκευαστικές εργασίες, να έχουν θέσει καθημερινό όριο στον αριθμό των αυτοκινήτων που μπορούν να κινηθούν και να μην επιτρέπουν σε σχολικές μονάδες να λειτουργήσουν.

Επίσης όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα παραμένουν στα σπίτια τους πάρα το γεγονός πως για τις μεσαίες και χαμηλές τάξεις των κατοίκων της πόλης των 21 εκατομμυρίων δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να δουλέψουν και να κινηθούν  υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες.

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί δεν αναμένεται να συμβάλλουν στην ομαλοποίηση της κατάστασης καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το μεγαλύτερο μέρος της ρύπανσης πάνω από την πρωτεύουσα προέρχεται από γειτονικές περιοχές όπου αγρότες βάζουν φωτιά στα χωράφια τους προετοιμάζοντας τα για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα