Εκλογές ΗΠΑ: Χάρις-Ομπάμα σε κοινή προεκλογική εμφάνιση

«Σκουπιδοντενεκές του πλανήτη οι ΗΠΑ» δήλωσε ο Τραμπ σε δική του εκδήλωση, αναφερόμενος στο μεταναστευτικό

Parallaxi
εκλογές-ηπα-χάρις-ομπάμα-σε-κοινή-προε-1234078
Parallaxi

Στην τελική ευθεία για την κούρσα του Λευκού Οίκου, οι δύο προεδρικοί υποψήφιοι επικεντρώθηκαν στις κρίσιμες πολιτείες. Μπροστά σε χιλιάδες ψηφοφόρους στη Τζόρτζια και πλαισιωμένοι από γνωστούς καλλιτέχνες εμφανίστηκαν για πρώτη φορά μαζί Κάμαλα Χάρις και Μπαράκ Ομπάμα τονίζοντας ότι μόνο η Δημοκρατική υποψηφιότητα μπορεί να εγγυηθεί τα οικονομικά και κοινωνικά συμφέροντα της μεσαίας τάξης. Η Κάμαλα Χάρις είχε στο πλευρό τηςκαι τον θρύλο της ροκ Μπρους Σπρίνγκστιν, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας από την Αριζόνα τόνισε ενδεικτικά ότι οι ΗΠΑ έχουν καταντήσει ο σκουπιδοντενεκές του πλανήτη, αναφερόμενος στο μεταναστευτικό.

«Δεν θέλουμε 4 χρόνια με ένα επίδοξο βασιλιά, ένα επίδοξο δικτάτορα να τριγυρνάει προσπαθώντας να τιμωρήσει τους αντιπάλους του», τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Μπρους Σπρίνγκστιν εμψυχώνοντας το κοινό με την κιθάρα και το λόγο το, ενώ στη συνέχεια δήλωσε: «Ο Ντόναλντ Τραμπ κατεβαίνει υποψήφιος για να γίνει ένας Αμερικανός τύραννος».

Ιστορικά υψηλά συμμετοχής εμφανίζει η ψηφοφορία στην Τζόρτζιαdoon όπου ήδη έχει ψηφίσει το 1/3 των ψηφοφόρων.

Στις πολιτείες Αριζόνα και Νεβάδα περιόδευσε ο Ντόναλντ Τραμπ με ύβρεις εναντίον της αντίπαλου του και εμπρηστικό λόγο σε βάρος των ξένων μεταναστών. «Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η Καμάλα Χάρις ενορχηστρώνει την πιο κραυγαλέα προδοσία από ό,τι οποιοσδήποτε ηγέτης στην αμερικανική ιστορία έχει επιβάλει στον λαό μας. Έχει καταργήσει τα κυρίαρχα σύνορά μας, έχει εξαπολύσει έναν στρατό από συμμορίες μεταναστών, που διεξάγουν εκστρατείες βίας και τρόμου εναντίον των πολιτών μας. Είμαστε μια χωματερή. Είμαστε σαν ένας σκουπιδοτενεκές για τον πλανήτη», είπε μεταξύ άλλων.

Ο Τραμπ επέρριψε στην κυβέρνηση Μπάιντεν την ευθύνη για τον πληθωρισμό και τους πολέμους σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή , προειδοποιώντας ότι ποτέ πριν ο κόσμος δεν ήταν τόνο κοντά στην πυρηνική απειλή.

Πηγή: ΕΡΤ (Ρένα Κονταξή)

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα