Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την υπόθεση Σκριπάλ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συγκαλείται στις 19.00 GMT.

Parallaxi
έκτακτη-σύγκληση-του-συμβουλίου-ασφα-299170
Parallaxi

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συγκαλείται στις 19.00 GMT (21.00 ώρα Ελλάδος) κατόπιν αιτήσεως του Ηνωμένου Βασιλείου με σκοπό την ενημέρωση των μελών του σχετικά με την επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα εναντίον του πρώην ρώσου διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του.

Ταυτόχρονα, η Βρετανία θα απελάσει 23 ρώσους διπλωμάτες σε απάντηση για την επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα κατά του πρώην ρώσου διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ, ανακοίνωσε ενώπιον του βρετανικού κοινοβουλίου η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

«Στο πλαίσιο της Σύμβασης της Βιένης, το Ηνωμένο Βασίλειο θα απελάσει τώρα 23 ρώσους διπλωμάτες που έχουν εντοπισθεί ως μη δηλωμένοι πράκτορες των υπηρεσιών Πληροφοριών. Εχουν μία μόνο εβδομάδα για να αναχωρήσουν».

Η βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε ότι η μεγαλύτερη απέλαση από το Λονδίνο εδώ και 30 χρόνια θα υποβαθμίσει τις ρωσικές υπηρεσίες Πληροφοριών στη Βρετανία για τα επόμενα χρόνια.

«Θα παγώσουμε ρωσικά περιουσιακά στοιχεία όπου υπάρχουν αποδείξεις ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να απειλήσουν τη ζωή ή την περιουσία πολιτών ή κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα