Διεθνή

Εκτακτη συνεδρίαση στον ΟΗΕ για το κάψιμο του Κορανίου στη Σουηδία

Η ημερομηνία της συνεδρίασης αυτής δεν έχει οριστεί ακόμη.

Parallaxi
εκτακτη-συνεδρίαση-στον-οηε-για-το-κάψ-534847
Parallaxi

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ θα πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση αυτή την εβδομάδα μετά το κάψιμο αντίτυπου του Κορανίου στη Σουηδία, μια πράξη που προκάλεσε την αγανάκτηση του μουσουλμανικού κόσμου.

Την έκτακτη συνεδρίαση ζήτησε «το Πακιστάν εξ ονόματος πολλών μελών του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας», δήλωσε ο Πασκάλ Σιμ εκπρόσωπος του Συμβουλίου.

Ο Σιμ — επικαλούμενος το αίτημα που υπέβαλε το Πακιστάν– πρόσθεσε ότι στην έκτακτη συνεδρίαση «θα συζητηθεί η ανησυχητική αύξηση προμελετημένων και δημόσιων ενεργειών θρησκευτικού μίσους, που εκδηλώνονται με τη βεβήλωση του Κορανίου σε κάποιες χώρες της Ευρώπης και αλλού».

Η ημερομηνία της συνεδρίασης αυτής δεν έχει οριστεί ακόμη.

Αντιδράσεις

Στις 28 Ιουνίου ο Σαλουάν Μομίκα, Ιρακινός πρόσφυγας στη Σουηδία, έκαψε μερικές σελίδες του Κορανίου μπροστά από το μεγαλύτερο τέμενος της Στοκχόλμης, ανήμερα της μουσουλμανικής γιορτής Άιντ αλ Άντχα.

Το περιστατικό προκάλεσε σειρά αντιδράσεων από τον μουσουλμανικό κόσμο. Χώρες όπως το Ιράκ, το Κουβέιτ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ή το Μαρόκο κάλεσαν τους Σουηδούς πρεσβευτές για να διαμαρτυρηθούν.

Ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας, με έδρα τη Σαουδική Αραβία, ζήτησε από την πλευρά του να ληφθούν συλλογικά μέτρα για να εμποδίζονται πράξεις βεβήλωσης του Κορανίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα