Διεθνή

«Επιστρέψαμε!»: Οι φιλοπαλαιστίνιοι φοιτητές του Κολούμπια στήνουν ξανά καταυλισμό

Είναι προγραμματισμένες για αυτό το Σαββατοκύριακο εορταστικές εκδηλώσεις για τους αποφοίτους.

Parallaxi
επιστρέψαμε-οι-φιλοπαλαιστίνιοι-φ-1169231
Parallaxi

Δυναμική επιστροφή στις φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις έκαναν το βράδυ της Παρασκευής (31/5) οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κολούμπια των ΗΠΑ, καθώς έστησαν έναν νέο καταυλισμό στην πανεπιστημιούπολη διαμαρτυρόμενοι για τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι ανυποχώρητοι διαδηλωτές – μέλη της οργάνωσης Columbia Students for Justice in Palestine, έστησαν τις σκηνές τους στον προαύλιο χώρο του πανεπιστημίου στο Μανχάταν, εκεί όπου είναι προγραμματισμένες για αυτό το Σαββατοκύριακο εορταστικές εκδηλώσεις για τους αποφοίτους.

«Επιστρέψαμε σκύλες!», αναγράφεται χαρακτηριστικά σε ένα από τα πανό των διαδηλωτών.

Ένα άλλο πανό επαναπροσδιόριζε την περιοχή —για τρίτη φορά— ως «Απελευθερωμένη Ζώνη».

Οι φοιτητές απαιτούν για άλλη μια φορά το πανεπιστήμιο να διακόψει κάθε σχέση με εταιρείες που συνδέονται με το Ισραήλ.

Λίγο μετά την ανέγερση του καταυλισμού, οι φρουροί ασφαλείας του Κολούμπια εισήλθαν και άρχισαν να απομακρύνουν ορισμένες από τις σκηνές, σύμφωνα με τη φοιτητική εφημερίδα The Columbia Spectator.

Οι διαδηλωτές άρχισαν στη συνέχεια να κάθονται σε άλλες σκηνές ώστε να μην μπορούν να απομακρυνθούν και φώναζαν «ντροπή» στο προσωπικό ασφαλείας, ανέφερε η εφημερίδα.

«Είμαστε ενήμεροι για τον καταυλισμό που στήθηκε απόψε και παρακολουθούμε την κατάσταση. Παραμένουμε προσηλωμένοι στη διοργάνωση ενός επιτυχημένου Σαββατοκύριακου για τους αποφοίτους μας», ανέφερε σε δήλωσή του εκπρόσωπος του πανεπιστημίου.

Στις 30 Απριλίου, η Αστυνομία της Νέας Υόρκης κατέκλυσε την πανεπιστημιούπολη του Κολούμπια και διέλυσε τον καταυλισμό καθώς και το Hamilton Hall του πανεπιστημίου, το οποίο είχε καταληφθεί από ταραξίες. Περισσότερα από 100 άτομα συνελήφθησαν – πολλοί από αυτούς δεν είχαν σχέση με το πανεπιστήμιο.

Πηγή: in.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα