Διεθνή

Ερντογάν σε Σολτς: Εμείς δεν έχουμε κάποιο «χρέος» στο Ισραήλ

Ο Ερντογάν μίλησε για ένα είδος ψυχολογίας ενοχής, πιθανώς σε σχέση με τη Γερμανία, και ταυτόχρονα έδειξε να αποστασιοποιείται

Parallaxi
ερντογάν-σε-σολτς-εμείς-δεν-έχουμε-κάπ-1082873
Parallaxi

Η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ερντογάν στη Γερμανία είναι ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη και ο Τούρκος πρόεδρος δεν ήταν καθόλου… διπλωματικός στις δηλώσεις του.

Μιλώντας στην κοινή συνέντευξη Τύπου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ευχαρίστησε τον ομοσπονδιακό πρόεδρο Σταϊνμάιερ και τον καγκελάριο Σολτς για τη φιλοξενία τους. Η πρόσκληση από τη Γερμανία είναι πολύ σημαντική για εμένα, είπε ο Τούρκος πρόεδρο που σημείωσε πως η ανταλλαγή απόψεων αφορά οικονομικές και στρατιωτικές πτυχές, καθώς και τον πόλεμο στην Ουκρανία και τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως ανησυχεί ότι οι Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν θα τύχουν λιγότερης προσοχής μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

«Όλοι μιλούν για τη Χαμάς», λέει ο Ερντογάν. Αλλά μπορεί κανείς να συγκρίνει τη δύναμή τους με αυτή του Ισραήλ, διερωτάται.

Ο Ερντογάν ζήτησε κατάπαυση του πυρός για να σωθεί η περιοχή της Μέσης Ανατολής από «αυτή τη φωτιά». Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της απελευθέρωσης των ομήρων. Αλλά έκανε επίσης λόγο για ακόμη μεγαλύτερο αριθμό ομήρων που κρατούνται από το Ισραήλ.

Ο Ερντογάν μίλησε για ένα είδος ψυχολογίας ενοχής, πιθανώς σε σχέση με τη Γερμανία, και ταυτόχρονα έδειξε να αποστασιοποιείται. Η Τουρκία δεν έχει «χρέος» στο Ισραήλ. Πάντα στεκόταν ενάντια στον αντισημιτισμό και δεν χρωστάει σε κανέναν τίποτα, ισχυρίστηκε.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα