Διεθνή

Έτσι γιόρτασαν την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου στις ΗΠΑ

Η ημέρα μνημονεύει τον Άγιο Πατρίκιο και την άφιξη του Χριστιανισμού στην Ιρλανδία και αποτελεί αφορμή για εορτασμό του ιρλανδέζικου πολιτισμού σε όλον τον πλανήτη.

Parallaxi
έτσι-γιόρτασαν-την-ημέρα-του-αγίου-πατ-1134774
Parallaxi

Την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου (St Patrick’s Day), που είναι ο σημαντικότερος Προστάτης Άγιος της Ιρλανδίας, γιορτάζουν σήμερα οι Ιρλανδοί σε όλο τον κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα, στις ΗΠΑ έλαβαν χώρα εντυπωσιακές παρελάσεις, φεστιβάλ και εκδηλώσεις από την ιρλανδική ομογένεια σε πολλές μητροπόλεις.

Στο Σικάγο, σε μια παράδοση που χρονολογείται από το 1962, η Ένωση Υδραυλικών της πόλης έριξε στο ποτάμι 50 κιλά πράσινης βαφής, φτιάχνοντας ένα θέαμα που προσέλκυσε χιλιάδες πολίτες.

Η συγκεκριμένα ημέρα μνημονεύει τον Άγιο Πατρίκιο και την άφιξη του Χριστιανισμού στην Ιρλανδία, ενώ παράλληλα αποτελεί αφορμή για εορτασμό του ιρλανδέζικου πολιτισμού σε όλον τον πλανήτη.

Η Ημέρα του Αγίου Πατρικίου είναι επίσημη αργία στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, τη Βόρεια Ιρλανδία την καναδική Επαρχία της Νέας Γης και Λαμπραντόρ (Newfoundland and Labrador), και τη Βρετανική Υπερπόντια Κτήση της Μονσεράτ (Μοντσερράτ).

Επίσης εορτάζεται σε πολλές άλλες χώρες, όπου υπάρχει ικανή ιρλανδική διασπορά, ιδιαίτερα στη Μεγάλη Βρετανία, τον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, την Αργεντινή, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Τέσσερα πράγματα που δεν ξέρεις για τον Άγιο Πατρίκιο

  1. Ο Άγιος Πατρίκιος δεν κατάγεται από την Ιρλανδία, αλλά από τη Βρετανία
  2. Το χρώμα που φορούσε δεν ήταν το πράσινο, αλλά το μπλε
  3. Το πραγματικό του όνομα δεν ήταν Patrick, αλλά Maewyn Succat
  4. Κανείς δεν ξέρει που ακριβώς είναι θαμμένος ο Άγιος Πατρίκιος
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα