Διεθνή

Έτσι το Ντουμπάι αποπλήρωσε το δημόσιο χρέος του

Το Εμιράτο αποπλήρωσε συνολικά 28,5 δισ. ντιρχάμ (7,8 δισ. δολάρια) μέσα σε ενάμιση χρόνο

Parallaxi
έτσι-το-ντουμπάι-αποπλήρωσε-το-δημόσι-748526
Parallaxi

Στο 25% του ΑΕΠ μείωσε το δημόσιο χρέος το Ντουμπάι, αποπληρώνοντας δάνεια, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είχε εξασφαλίσει από το Άμπου Ντάμπι και την κεντρική τράπεζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, εκμεταλλευόμενο την οικονομική ανάκαμψη.

Το Εμιράτο αποπλήρωσε συνολικά 28,5 δισ. ντιρχάμ (7,8 δισ. δολάρια) μέσα σε ενάμιση χρόνο, σύμφωνα με το γραφείο διαχείρισης χρέους. Τα 20 δισ. ντιρχάμ αποπλήρωσαν μέρος της συνολικής χρηματοδότησής του από το Άμπου Ντάμπι και την κεντρική τράπεζα.

Η επιβάρυνση έχει μειωθεί καθώς η οικονομία του Ντουμπάι ανθεί, σύμφωνα με την S&P Global Ratings. Ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ αποκλιμακώθηκε από το υψηλό 78% που ήταν το 2020. Το Ντουμπάι, σύμφωνα με το Bloomberg, αναδύθηκε από την παγκόσμια πανδημία ως ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο και μαγνήτης για τουρίστες και πλούσιους, βοηθώντας το να ανακάμψει από μια παρ’ ολίγον χρεοκοπία το 2009, αφού έλαβε διάσωση από το γειτονικό Άμπου Ντάμπι, την πλούσια σε πετρέλαιο πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

H πολυτελής αγορά ακινήτων Η αγορά πολυτελών ακινήτων αποτέλεσε κύριο μοχλό ανάπτυξης τα τελευταία δύο χρόνια, που προσελκύει από εκατομμυριούχους της αγοράς των crypto και τραπεζίτες που μετεγκαθίστανται από την Ασία μέχρι πλούσιους Ρώσους που επιδιώκουν να θωρακίσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Η κυβέρνηση έφερε επίσης ένα σωρό μεταρρυθμίσεις, όπως η καθιέρωση βίζας για τους αναζητούντες εργασία και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Οι αποπληρωμές ήταν μέρος του σχεδίου βιωσιμότητας του χρέους 2022 – 2024 που συνέβαλε στη μείωση των υποχρεώσεων σε «ένα ασφαλές και χαμηλό επίπεδο», σύμφωνα με τον Rashed Ali Bin Obood Al Falasi, επικεφαλής του Γραφείου Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα