Έβαλε τέλος στη ζωή της 22χρονη που επέζησε της σφαγής στο Nova Festival

Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς της, που κατηγορούν την κυβέρνηση Νετανιάχου πως δεν φρόντισε για τους επιζώντες της σφαγής της Χαμάς

Parallaxi
έβαλε-τέλος-στη-ζωή-της-22χρονη-που-επέζ-1231596
Parallaxi

Ένα χρόνο μετά τη σφαγή της Χαμάς στο Nova Festival, όπου δολοφονήθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι, η 22χρονη επιζήσασα, Shirel Golan, που κατάφερε να αποφύγει τους τρομοκράτες, έβαλε τέλος στη ζωή της μετά από σκληρό αγώνα με διαταραχή μετατραυματικού στρες.

Η Shirel Golan, αυτοκτόνησε ανήμερα των 22ων γενεθλίων της, την Κυριακή 20 Οκτώβρη.

Οι δικοί της, μετά από δεκάδες αναπάντητες κλήσεις στο κινητό της, βρήκαν το άψυχο σώμα στο στο σπίτι της στην κοινότητα Porat, κοντά στη Νετάνιαμ.

Το κατηγορώ του αδελφού της, Ειάλ ήταν δριμύ για την κυβέρνηση του Ισραήλ, η οποία όπως δήλωσε δεν φρόντισε για την ψυχική υγεία των θυμάτων.

«Είδα ότι είχε συμπτώματα μετατραυματικού στρες, όπως η απόσυρση και η απομάκρυνση από τους φίλους της. Της ζήτησα να φροντίσει τον εαυτό της. Είπε ότι δεν λαμβάνει καμία βοήθεια από το κράτος», δήλωσε.

«Αν το κράτος την είχε φροντίσει, τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί», πρόσθεσε.

Το Υπουργείο Πρόνοιας και Κοινωνικών Υπηρεσιών απάντησε, στη συνέχεια, ότι η Γκολάν «θεραπευόταν στο σύστημα πρόνοιας ακόμη και πριν από τις 7 Οκτωβρίου και ιδιαίτερα μετά».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα